Hyviä selfieitä!

Näin saat selfien onnistumaan

Miksi joidenkin selfiet näyttävät niin hyviltä sosiaalisissa medioissa? Älä jää murehtimaan – näillä vinkeillä sinäkin onnistut.

perjantai 26. toukokuuta 2017

1. Valo

Hyvät kuvat syntyvät hyvässä valossa, ja päivänvalo on paras valaistus myös selfie-kuville.

Ota kamera esiin, seuraa kännykän näyttöä, kierrä itseäsi täysi ympyrä ja etsi kohta, jossa valo lankeaa kasvoillesi parhaiten.

via GIPHY

Myös vastavalo voi toimia mainiosti selfiessä, mutta sitä on vaikea hallita.

2. Käytä takana olevaa kameraa

Kännykän takapuolella oleva kamera muodostaa tarkempia kuvia kuin etupuolen "selfie-kamera", joten sen käyttöä kannattaa harjoitella.

Etupuolen kameralla kuvattaessa on erityisen tärkeää kuvata hyvässä (riittävän kirkkaassa) valossa, tai muuten kuvista tulee rakeisia ja suttuisia.

3. Jalusta ja ajastin

Käytä kameran itselaukaisinta tai sovellusta kuten Timercam, ellei kännykässä ole itselaukaisinta.

Tämän jälkeen ei jokaisessa selfiessäsi ole mukana käsivarttasi.

Älypuhelimelle voi myös tehdä kertakäyttöjalustan pahvimukista.

4. Laukaise fiksusti

Ota kuva puhelimen sivussa olevaa painiketta painamalla, koska silloin voit parhaiten hallita itse laitetta ja samalla seurata omaa poseeraustasi.

Voit laukaista iPhonen kameran myös headsetissa olevalla painikkeella.

5. Perspektiivi

Pidä puhelinta suunnilleen suorassa kasvojen kohdalla. Ota kuva mieluummin hieman ylä- kuin alaviistosta. Kokeilemalla löydät parhaan puolesi – meillä kaikilla on sellainen.

via GIPHY

6. Luovuutta mukaan

Selfie ei välttämättä ole kasvokuva. Kuvassa voivat olla jalkasi, kätesi tai vaikka napasi.

Kasvojen näyttämättä jättäminen selfie-kuvissa voi olla tyylikeino.

Leikittele rajauksilla – kokeile kuvata lähempää ja kauempaa. Valinta on vain sinun!

7. Rekvisiitta

Ota poseerauksiisi mukaan lisätilpehööriä, esim. aurinkolasit, lakki tai jokin esine, joka tuo kuvaan lisäarvoa. Uusi kampauskin on verrattavissa lisärekvisiittaan.

via GIPHY

Jos otat kuvaan mukaan koiran, kannattaa kameran viereen laittaa jokin herkkupala – tai ehkäpä kannattaa hankkia niin kutsuttu Pooch-selfie-lisälaite.

8. Ilme

Hymyile taikka ota vihainen tai hassu ilme – mutta unohda ns. duckface-ilme (ellei nimesi ole Derek Zoolander – jolloin voit tehdä mitä huvittaa, kenenkään sitä kummastelematta).

via GIPHY

9. Ota monta – valitse paras

Voit myös kuvata burst-toiminnolla, jolloin kamera ottaa sarjan kuvia, joista voit valita sopivimman Facebookiin, Instagramiin tai johonkin muuhun mediaan.

Jos kännykkäkamerasi tallentaa teräväpiirtovideota, voit valita videolta parhaan ruudun taikka hetken ja tallentaa sen valokuvamuotoon.

10. Käsittele sovellusten avulla

Kännykkäkuvien käsittelymahdollisuudet ovat lisääntyneet valtavaa vauhtia. Esimerkiksi lämminsävyiset suotimet korostavat ihonsävyjä, kylmillä sävyillä saadaan aikaan ammattimaista kuvatyyliä ja mustavalkoisella dramatiikkaa ja retrotyyliä.

Kuvan rajaaminen on lähes aina välttämätöntä, päinvastoin kuin retusointi. Instagramissa ja Facebookissa on joitain käsittelytoimintoja, mutta paras lopputulos saavutetaan kuvankäsittelysovelluksilla.

Lisävinkki: Hanki selfie-keppi

Hyvä selfie-keppi helpottaa hommaa. Sen ansiosta käsivarsi ei täytä isoa osaa kuvasta.

Kannattaa valita keppi, jossa on bluetooth-valmius (mieluummin kuin johto), niin se toimii puhelimen kanssa. Joissain selfie-kepeissä on myös kauko-ohjaus.

Ehkä sinua kiinnostaa...