Google Street View -auto

Googlen Street View -palveluun voi lähettää omia kuvia.

© Shutterstock

Lähetä omia kuvia Googlen katunäkymiin

Nyt voi auttaa Googlea koluamalla kaiken maailman katuja 360 asteen kameran kanssa.

tiistai 3. lokakuuta 2017 teksti P. Jensen

Googlen Street View -palvelussa voi tarkastella katunäkymiä kaikkialta maailmasta.

Osallistuminen näkymien jakoon on tähän asti edellyttänyt sitä, että on päässyt tallaamaan näitä ja muita polkuja selässä jättireppu, jossa on korkea kameratorni.

Nyt omien retkien ja hortoilujen jakaminen Googlen katunäkymissä on aavistuksen helpompaa.

Google on nimittäin hyväksynyt Insta360 Pro -kameran viralliseksi Street View -palveluun kuvaajaksi.

Insta360 Pro tekee lommon lompakkoon

Mitään halpaa lystiä kuvaaminen ei ole, sillä Insta360 Pro -kamera maksaa nelisen tonnia. Lisäksi tarvitaan gps-paikanninyksikkö, joka liittää paikkatiedot kuviin. Ja autokin pitää olla, sillä kamera kiinnitetään auton kattoon.

Kameraa hallitaan Street View -sovelluksella. 360-asteen sisältöä voi ladata suoraan Street View -palveluun Insta360 Stitcher -ohjelmalla, joka ei sentään maksa mitään. Insta360 Pro tallentaa 8K-tarkkuudella viisi kuvaa sekunnissa, joka on Googlen Street View -palvelun formaatti.

Jos neljän tonnin lommo lompakossa ei kirpaise, niin Insta360 Pro -kameraa myy muun muassa Digitarvike. Jos kuitenkin kirpaisee, niin hintakehitystä voi seurata esimerkiksi Hintaoppaassa.

Katunäkymään pääsee edelleen sohvaltakin, kuten esimerkiksi sattumanvaraisesti arvailemaan mikä maa ja mikä valuutta. Nykyisin palvelun avulla voi myös aikamatkailla muinaisiin maisemiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...