Vakoilua:
Vakoilua:

Tällaisen "bug detector"' -toiminnon avulla voit itse paljastaa piilossa olevat radiolähettimet esimerkiksi kameroista.

Etsi piilotettuja kameroita ja kuuntelulaitteita

Niin sanotulla "salakuuntelulaitteella", jonka olet ehkä nähnyt amerikkalaisissa rikoselokuvissa, voit paljastaa piilossa olevat salaiset kamerat ja muut laitteet.

perjantai 12. elokuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Tiedotusvälineissä on viime vuosina esiintynyt useita tapauksia, joissa hämäräperäiset henkilöt ovat asentaneet salaa vakoilukameroita loma-asuntoihin ja tallentaneet yksityisiä tilanteita asukkaiden tietämättä.

Vuonna 2019 kävi myös ilmi, että 1 600 pahaa-aavistamatonta hotellivierasta oli kuvattu salaa eräässä eteläkorealaisessa hotelliketjussa. 

Elävää kuvaa lähetettiin Internetin kautta maksaville asiakkaille, jotka halusivat seurata tapahtumia etänä.

Tutki huone ennen kuin istut alas

Voit tehdä jotain itse, jos haluat olla täysin varma yksityisyydestäsi saapuessasi uuteen hotelliin tai loma-asuntoon. 

Kuten olet ehkä nähnyt amerikkalaisissa rikoselokuvissa, "bug detectorilla" voi tutkia huoneen ammattimaisesti ja olla varma, ettei siellä ole mitään kummallisia yllätyksiä. 

Tällaiset laitteet olivat ennen vain tiedustelupalveluiden käytössä, mutta nykyään niiden hinta on laskenut niin alas, että ne ovat kenen tahansa saatavilla. 

Voit ostaa esimerkiksi T-8000-mallin noin 100 eurolla vakoilutarvikkeita myyvistä verkkokaupoista.

Sen avulla voidaan paljastaa piilotetut radiolähettimet, jotka esimerkiksi lähettävät kamerasta videokuvaa lähellä olevalle vastaanottimelle. 

T-8000 löytää myös salaiset GPS-lähettimet, jotka ovat nykyään niin pieniä, että ne voidaan asentaa huomaamatta autosi alle.

Saatavana on myös muita "bug detector" -malleja, jotka voivat paljastaa kameran infrapunadiodit sisäänrakennetulla laserilla.

Paljasta kamerat puhelimellasi

Nyt saatavilla olevasta KotiMikron numerosta 14/2022 voit lukea, miten voit käyttää puhelimessasi erityistä sovellusta selvittääksesi, onko vuokranantaja yhdistänyt langattomia kameroita verkkoon. 

Saat myös hyvän vinkin kameran infrapunadiodien skannaamiseen hotellihuoneessa tavallisella puhelimella.

> Voit jo nyt lukea koko artikkelin Etunurkasta

Ehkä sinua kiinnostaa...