Facebook ja tietoturva

KotiMikron uusimmassa numerossa on kattava ja selkeä opas, kuinka suojaat yksityisyytesi Facebookissa.

© TY Lim / Shutterstock

Uusi lehti: Facebookin nuuskinnan torjunta ja tablettien suurtesti

KotiMikron uusin numero on juuri ilmestynyt. KotiMikro 13/2018 kertoo muun muassa, kuinka voit varmistaa, että jaat Facebookissa vain haluamiasi tietoja.

torstai 23. elokuuta 2018


Facebookin välityksellä tulee jaettua aivan huomaamatta valtavasti tietoa.

Palvelun käyttäjät ovat varsinkin viimeaikaisten tietovuotoskandaalien takia joutuneet ihmettelemään, kuka oikein pääsee käsiksi tietoihin ja mihin kaikkeen niitä käytetään.

Valtaosa Facebook-profiileista jakaa tietoja useille vastaanottajille – eikä käyttäjä välttämättä tiedä niistä läheskään kaikkia.

KotiMikron numerossa 13/2018 on laaja artikkeli, jossa käsitellään perusteellisesti Facebook-tilin yksityisyyttä ja erityisesti sen suojaamista.

Neuvomme muun muassa, kuinka voi tarkistaa, mitä kaikkea itse koskevaa tietoa tulee jakaneeksi verkkoon. 

Lisäksi neuvomme, kuinka voi estää urkinnan ja omien tietojen vuotamisen ulkopuolisille tahoille ja kuinka voi estää Facebookin seurannan kaikkialla verkossa.

Suurtestissä uudet taulutietokoneet

KotiMikro 13/2018 testaa tällä kertaa tablet-laitteita. Testiin otettiin uusin laite neljän valmistajan tablet-mallistosta.

Suurtestistä selviää, että tehokkaasta ja monipuolisesta tabletista ei tarvitse maksaa muutamaa satasta enempää. 

Kullakin laitteella on omat vahvuutensa, joten käyttötarkoituksella on valinnassa iso merkitys. Suurtesti paljastaa myös, että valinnassa on hyvä huomioida yhteensopivuus käytössä oleviin mobiililaitteisiin.

Uusi osa sukututkimusta käsittelevään artikkelisarjaan

Tässä numerossa julkaistaan kolmas osa sukututkimusta käsittelevästä artikkelisarjasta, jossa sukututkimusohjelmana on maineikas Legacy Family Tree.

Tällä kertaa syvennytään Legacy Family Tree -ohjelman käyttöön ja esitellään muun muassa tietojen täydentämistä multimedialla sekä työskentelyä tehostavia ja helpottavia toimintoja.  

Tilaajana voit lukea artikkelisarjan kolme ensimmäistä osaa saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

KotiMikron uusin numero

Ehkä sinua kiinnostaa...