Kallista Officea ei ole pakko hankkia. Ilmainen LibreOffice on kattava toimisto-ohjelmisto. 

Uusi lehti: Aloita puhtaalta työpöydältä – ja säästä toimistopaketin hankinnassa

Uudessa KotiMikrossa neuvotaan, kuinka Windowsin saa toimimaan kuin uutena ja voit aloittaa puhtaalta pöydältä – ja kuinka voit säästää toimisto-ohjelmiston hankinnassa lähes 70 euroa vuodessa.

torstai 5. joulukuuta 2019 teksti KotiMikron toimitus


Windows on monimutkainen käyttöjärjestelmä, joka voi mennä niin pahaan solmuun, ettei sitä saa avattua parhaillakaan KotiMikron suosittelemilla apuohjelmilla tai korjaustoimilla.

Windows 10 saattaa jämähtää tilaan, jossa esimerkiksi päivitykset eivät suostu asentumaan, jolloin käyttäjä jää vanhentuneen version vangiksi.

Täydelliseen umpikujaan ajautunut Windows joutuu jatkuvien uudelleenkäynnistysten oravanpyörään, josta pääseminen vaatii järeitä toimia.

Paras ja usein ainoa keino toipua jatkuvista ongelmista on palauttaa Windows alkutilaansa.

Palautuksen voi tehdä kahdella tavalla, joko palauttamalla Windowsin tehdasasetuksiin tai asentamalla järjestelmän kokonaan uudelleen puhtaalta pöydältä. 

Uudessa KotiMikrossa neuvotaan vaihe vaiheelta molemmat tavat, kuinka Windows 10:n saa toimimaan kuin uutena.

> Oppaan voi lukea täällä Etunurkassa (vain tilaajille)

Säästä toimistopaketin hankinnassa lähes 70 euroa

Uudessa lehdessä esitellään kattavasti LibreOffice, suomenkielinen toimisto-ohjelmisto, jonka voit ladata turvallisesti Etunurkan kautta. 

LibreOffice sisältää vastaavat ohjelmat kuin Microsoftin Office-ohjelmisto, kuten tekstinkäsittelijän, taulukoijan, esitysohjelman ja piirrosohjelman. 

Toisin kuin Microsoft Office, joka maksaa vähintään 69 euroa vuodessa, LibreOffice on ilmainen. 

Ohjelmien yleisesittelyn lisäksi lehdessä opastetaan vaihe vaiheelta, kuinka LibreOfficen Writer-tekstinkäsittelijä otetaan käyttöön. 

> Opas ja linkki ohjelmiston lataukseen ovat täällä Etunurkassa (vain tilaajille)

KotiMikro 19/2019 tarjoaa myös muuta mielenkiintoista luettavaa:

  • Tee tablet-laitteesta lisänäyttö tietokoneelle. Saat meiltä ohjelman, joka asennetaan tietokoneelle, ja sovelluksen, joka asennetaan taulutietokoneelle.
  • Harrastus-juttusarjassa esitellään välineitä, jotka tekevät harrastemuusikon elämästä helpompaa ja hauskempaa.
  • Näytämme, kuinka voit ottaa viestit talteen Googlen sähköpostipalvelusta ja arkistoida viestit liitteineen tietokoneelle. Saat myös ohjelman, jolla arkistoituja viestejä voi lukea tietokoneella.
  • Parhaat tuotteet 2019 esittelee kuluneen vuoden tietotekniikkatuotteita, jotka herättivät ihastusta toimituksessa. Tuotteiden arviot löydät KotiMikron Testinurkka-palvelusta.
  • Suurtestissä on neljä hyvää vaihtoehtoa kotiverkon tiedostovarastoksi.
  • Uutisia, testejä ja kiperiä pulmia Kysy meiltä -sivuilla.

> Kaikki uuden lehden ohjelmat ja oppaat ovat täällä Etunurkassa

Ehkä sinua kiinnostaa...