Google Maps ja odotusaika

Google Maps -sovelluksen avulla voi helposti tarkistaa odotusajan museoon tai ravintolaan.

© Google

Vinkki: Näin tarkistat jonotusajan ravintolaan

Googlen haku ja karttapalvelu kertovat paljon tietoa ravintoloista. Palvelun hyödyllisimpiin ominaisuuksiin kuuluu jonotusajan näyttäminen.

maanantai 20. elokuuta 2018 teksti N. Ernst


Eikö olisi näppärää kurkistaa jonotilanne ennen kuin lähtee kauppaan tai ravintolaan?

Tai saada tietää, mihin aikaan ruuhkaa on yleensä eniten?

Tietojen saaminen ei edellytä sen enempää kristallipalloa kuin mutkikasta algoritmiakaan. Jonotusajan ja tiedot ruuhkahuipuista saa Google-haulla tai Google Maps -karttapalvelulla niin puhelimeen, tablet-laitteelle kuin tietokoneelle.

Katso suositut ajat selaimella

Tietokoneella voi tehdä yrityksen nimellä Google-haun tai käyttää Google Maps -karttapalvelua. voit hakea niin ravintolaa, markettia kuin kahvilaakin, ja tietoa saa yhtä lailla myös museoista ja rautatieasemista.  

Google-haku näyttää selaimessa oikealla ja karttapalvelussa vasemmalla tietoruudun.  

Tietoruudun kohdassa Suositut ajat näkee odotusajat ja ruuhkatiedot. Valikosta pääsee tarkastelemaan muiden päivien yleisiä tilanteita.

Punainen Reaaliaikainen-kohta kertoo sen hetkisen tilanteen. Tyypillisen odotusajan näkee koskettamalla kellonajan pylvästä.

Katso suositut ajat sovelluksella

Puhelimella ja tablet-laitteella voi myös käyttää jonotusaikojen hakuun selainta, mutta Google Maps -sovellus istuu laitteeseen paremmin ja on selainta kätevämpi käyttää.

Hae kohde Google Mapsin haulla. Kun kohde avautuu sovelluksen, napauta alareunassa tietoruutua, niin se nousee esiin ja voit selata sitä pyyhkäisemällä.

Suositut ajat -kohta näyttää odotusajat ja ruuhkatiedot. Vastaavasti kuten selaimessa voit sovelluksessakin tarkastella muiden aikojen ruuhkatietoja napauttamalla kellonajan pylvästä.

Kuinka se toimii?

Google tunnetusti tietää kaiken, mutta silti voi hämmästyttää, miten palvelu tietää, kuinka ruuhkainen esimerkiksi jokin kauppa milläkin hetkellä on.

Selitys on yksinkertainen.

Tiedot perustuvat käynneistä kerättyihin tietoihin, jotka Google saa laitteista, joiden sijaintipalvelut ovat käytössä.

Käyntien määrä ratkaisee sitten sen, kuinka ruuhkaiseksi paikka määritellään.

Puhelimen tai tabletin sijaintipalvelun avulla Google tietää, missä käyttäjä kulloinkin on ja sijainiin perusteella Google myös osaa tarjota esimerkiksi reaaliaikaisia liikennetietoja.

> Lue myös: Turvallinen selain puhelimelle ja tabletille

Ehkä sinua kiinnostaa...