Solarsystemscope

Tutki aurinkokuntaa: Laskeudu kanssamme komeetalle

Tutki planeettojen sisusta, tarkkaile ylläsi olevaa tähtitaivasta ja laskeudu hallitusti komeetalle Solarsystemscope-sivustolla.

maanantai 12. joulukuuta 2016 teksti C. Slot

Asuuko sinussa pieni tähtitieteilijä, vai haluatko vain loistaa tiedoillasi aurinkokunnasta seuraavissa tietokilpailuissa tai illanistujaisissa? Silloin sinun kannattaa tutustua Solarsystemscope-sivustoon.

Solarsystemscope-sivustolla voit tutustua aurinkokuntamme planeettoihin, kuihin ja komeettoihin. Voit myös katsoa ylläsi olevia tähtikuvioita – reaaliajassa.

Palaa ajassa taaksepäin Sivusto sisältää myös toiminnon, jonka avulla voit palata ajassa taaksepäin ja selvittää esimerkiksi tiettyjen komeettojen kiertoradat kautta aikojen.

Palaa vuoteen 1986, jolloin Halleyn komeetta näkyi taivaalla. Seuraavan kerran se tulee näkyviin vuonna 2061.

Tutki planeettojen sisusta Tiesitkö, että Mars-planeetan ydin muodostuu muun muassa raudasta, rikistä ja nikkelistä? Solarsystemscope tutustuttaa sinut kaikkiin aurinkokunnan planeettoihin, kuihin ja kääpiöplaneettoihin.

Tutustu planeettojen sisustaan.

Lähde avaruusmatkalle Mitä tapahtuu, kun miljardi euroa maksava avaruusluotain lähetetään matkaan kohti komeettaa, jota on tarkoitus tutkia yksityiskohtaisesti? Rosetta-luotain lähetettiin matkaan vuonna 2004 ja määränpäänä oli komeetta 67P/Tshurjumov-Gerasimenko. Solarsystemscope kutsuu sinut mukaan virtuaalimatkalle.

Kymmenen vuotta myöhemmin – vuonna 2014 – kun laskeutumisalus laskeutui komeetalle, pääsi Rosetta historiankirjoihin ensimmäisenä valvottuna komeetalle laskeutumisena.

Vasemmalla olevan valikon kohdista "Comets" ja "Comet 67P" löytyy interaktiivista grafiikkaa, jonka avulla voit seurata avaruusmatkaa.

Napsauta painiketta "Play" ja seuraa Rosetta-luotaimen vuosia kestänyttä matkaa komeetalle.

Solarsystemscope-sivuston ylläpitäjät kuvaavat itseään avaruusintoilijoiksi, ohjelmistoinsinööreiksi, suunnittelijoiksi ja ”muiksi nörteiksi” INOVE-ohjelmistoyrityksestä.

Vieraile Solarsystemscopen sivustolla.

> Lue lisää: Universumin salaisuudet

Ehkä sinua kiinnostaa...