Lahjoita hyväntekeväisyyteen helposti

Voit helposti lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen samalla, kun teet nettiostoksia. Eikä lahjoituksesta tarvitse maksaa ylimääräistä.

© Shutterstock

Lahjoita rahaa hyväntekeväisyyteen, kun teet nettiostoksia – ilman lisämaksua

Hyväntekeväisyyteen voi lahjoittaa rahaa myös ostosvalintojen kautta. Nettipalvelussa voi ohjata verkko-ostoksista menevän lahjoituksen halumaansa kohteeseen.

tiistai 15. tammikuuta 2019 teksti M. Haverholm


Todetaan heti tähän alkuun, että jos haluaa käyttäytyä ekologisesti ja ja hillitä hiilijalanjälkeään, voi harkita sitä, että kävelee paikalliseen liikkeeseen ostoksille ja lahjoittaa rahaa suoraan haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Nettiajan ilmiö on kuitenkin verkko-ostaminen, ja jos haluaa lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen, niin sen voi tehdä äärimmäisen helpolla tavalla ostosten yhteydessä, ja kaiken lisäksi ilman lisämaksua. 

Suomessa vielä harvinainen charity shopping, "hyväntekeväisyysshoppailu", on maailmalla yleistä.

Verkosta löytyy jo useita palveluita, joihin rekisteröitymällä voi ohjata nettiostoksestaan lahjoituksen haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

 Tunnetuimpiin kuuluu Amazon Smile.

1. Amazon Smile

Amazon Smile
Amazon Smile.

Osoitteessa smile.amazon.com voit valita hyväntekeväisyyskohteen, johon lahjoitat rahaa Amazon-ostoksistasi.

Amazon on suosittu verkkokauppa, josta ostetaan kaikkea mahdollista kirjoista pölynimureihin kaikkea ja siltä välitä.

Amazon Smile on palvelu, johon voittoa tavoittelemattomat hyväntekeväisyysjärjestöt ovat liittyneet mukaan.

Amazon Smile -palvelussa Amazon-käyttäjä voi tukea halumaansa hyväntekeväisyyskohdetta joka kerta, kun tekee palvelussa ostoksia. 

Amazon Smile toimii omassa osoitteessaan, mutta käytettävissä on sama valikoima ja tarjolla samat hinnat kuin Amazon.comissa.  

Palvelussa voi valita haluamansa lahjoituskohteen, jonka voi halutessaan myös helposti vaihtaa. 

Lahjoitussivustoa käyttäessä kannattaa tuotteen kohdalta varmistaa, että se on mukana Smile-kampanjassa. Silloin tuotteen kohdalla lukee Eligible for AmazonSmile donation, eli "Amazon Smile -lahjoituskelpoinen".

Amazon Smile toimii myös Amazon.de- ja Amazon.co.uk-palvelussa.

2. Ebay Charity Shop

Ebay Charity Shop
eBay Charity Shop.

Ebay-nettihuutokaupassa asioiva voi ostaa ja tukea hyvää asiaa, ja palvelussa on myös myyjille oma sivusto, jossa voi valita kohteen, johon lahjoittaa rahaa myydyistä tavaroistaan. 

Myyjä voi eBay-nettihuutokaupassa lahjoittaa 10-100 prosenttia tavaransa myyntihinnasta valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Nettihuutokaupan Charity Shopissa voi ostaa tuotteita, joiden hinnasta menee lahjoitus hyväntekeväisyyskohteeseen, ja eBayssa voi lahjoittaa myös suoraan.

3. Humble Bundle

Humble Bundle
Humble Bundle.

Hyväntekeväisyyttä tukevia peli- ja muita tuotepaketteja myyvässä Humble Bundlen verkkokaupassa voi lahjoittaa vaikka koko ostoksen summan hyväntekeväisyyteen.

Humble Bundle tunnetaan hyvin pelipiireissä. Palvelu myy pelipaketteja erittäin edulliseen hintaan ja onpa se joskus jakanut kaupastaan pelejä jopa ilmaiseksi.

Pelien lisäksi tarjolla on myös muun muassa e-kirjapaketteja. Yhteistä Humble Bundlen tuotepaketeille on, että niistä maksetun rahan voi ohjata hyväntekeväisyyteen.   

Humble Bundleen voi rekisteröityä käyttäjäksi, mutta paketteja voi ostaa myös rekisteröitymättä. Ostaessa voi valita, paljonko ostoksen hinnasta menee hyväntekeväisyyteen. 

Osalle paketeista on valmiiksi valittu hyväntekeväisyyskohde, osassa saa itse valita kohteen.

Humble Bundle -verkkokaupan löydät täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...