TP-Link-ac-router

Paranna langattoman verkkosi toimintaa

Kodin langattoman verkon toimintaa voi kohentaa muutamalla helpolla keinolla.

tiistai 11. lokakuuta 2016 teksti A. Daugaard

Jos kodin wlan-yhteys tuntuu pätkivän ja hidastelevan, eikä kantamakaan ole kummoinen, niin langattoman verkon toimintaa voi yrittää säätää. Seuraavista viidestä konstista kolme on ilmaista.

Valitse reitittimelle keskeinen sijainti Valitse reitittimelle keskeinen paikka. Vältä paikkoja, joiden ympärillä on paljon metallia, sillä se syö signaalia. Aseta reititin näkyvästi esille, jotta signaali pääsee etenemään esteettä. Sijoita reititin niin korkealle, että radioaallot pääsevät leviämään sekä sivuille että alaspäin.

Vaihda kanavaa ja taajuutta Etsi mahdollisimman vähän käytettyä kanavaa esimerkiksi Acrylic Wi-Fi Home -ohjelmalla. Valitse kanava, joka ei osu naapureiden reitittimien alueelle. Useimmat uudet reitittimet hyödyntävät dual band -tekniikkaa, jolla signaalia lähetetään kahdella taajuusalueella, jotka ovat 2,4 ja 5 gigahertsiä.

Vanhat reitittimet yltävät pitkään kantamaan vain 2,4 gigahertsin taajuudella, joten verkkolaitteiden täytyy kilpailla naapurienkin laitteiden kanssa samoista kanavista. Viiden gigahertsin kantama on 2,4 GHz:n taajuutta hiukan lyhyempi, mutta se tarjoaa peräti 23 kanavaa, eikä samalla taajuudelle ole niin paljon kilpailevia laitteita.

Päivitä ohjelmisto Varmista, että reitittimessäsi on ajan tasalla oleva ohjainohjelmisto. Voit tarkistaa ohjainsaatavuuden reitittimen valmistajan sivuilta. Älä päivitä firmware-ohjelmistoa, ellei valmistaja suosittele sitä.

Hanki nopeampi liittymä Jos nettiyhteys tuntuu hitaalta, niin harkitse päivittämistä nopeampaan yhteyteen. Lähiverkon toimintaan sillä ei ole vaikutusta, mutta verkosta lataaminen nopeutuu nopean yhteyden myötä.

Hanki uusi reititin Tehokas reititin on tarpeen, jos verkossa on useita laitteita. Uudet reitittimet osaavat entistä paremmin hallita useita yhteyksiä samaan aikaan. Jos reittimesi on jo iäkäs, niin saatat saada operaattoriltasi uuden reitittimen ilman eri maksua tai kärsit korkeintaan pari kymppiä, kun kerrot, että vanha laite toimii hitaasti. Jos päivität liittymän uuteen, tilauksen sisältyy todennäköisesti uusi reititin.

Lue nopeiden ac-reitittimien testi KotiMikron numerosta 16/2016, jossa oli mukana kaksi tuplakaistareititintä ja kolme mallia, joilla langattomat laitteet voi jakaa peräti kolmelle kaistalle.

Ehkä sinua kiinnostaa...