netværk-router

5 vinkkiä langattoman verkon optimointiin

Langattoman verkon toimintaan vaikuttaa moni asia. Saat meiltä viisi vinkkiä langattoman signaalin vahvistamiseen.

maanantai 14. marraskuuta 2016 teksti C. Slot

Tämä on monelle tuttu riesa: Langaton verkko toimii nopeasti kuin etana, nettisivuja saa odotella ikuisuuksia ja toisinaan yhteys tuntuu olevan kokonaan poikki.

Mutta missä on vikaa, operaattorin päässä vai omissa olosuhteissa? Ennen kuin käännyt operaattorisi tuen puoleen, niin lue oheiset vinkit lähiverkon toiminnan parantamiseksi.

5 konstia verkon vauhdittamiseen

1. Älä piilota reititintä Sähkökaapissa saattaa jopa olla verkkoliitännät reititintä varten, mutta metallinen kaappi syö kantamaa, joten reititintä ei pidä pistää piiloon.

Jos asunto on verkkokaapeloitu, niin sijoita reititin huoneeseen, jossa verkkoa käytetään eniten, esimerkiksi olohuoneeseen, jos äly-tv tai muu medialaite on kytketty verkkoon langattomasti.

2. Ei lähelle muita sähkölaitteita eikä vettä Älä sijoita reititintä kaiuttimien, television tai muiden sähkölaitteiden taakse. Äläkä myöskään akvaarion taakse, sillä vesi eristää signaaliakin hyvin.

3. Kaistana 5 vai 2,4 Ghz? Viiden gigahertsin taajuudella toimiva lähiverkko on nopea. Lisäksi läheskään kaikki muut laitteet eivät käytä sitä, joten se on usein häiriötön.

Lisäksi osan laitteista voi määritellä käyttämään 2,4 gigahertsin verkkoa, jossa kantama on viiden gigahertsin verkkoa parempi.

Lähes kaikki nykyiset reitittimet tarjoavat käyttöön molemmat kaistat, joten niitä kannattaa hyödyntää.

4. Harkitse toistinta Langattoman verkon kantamaa voi laajentaa muutaman kympin maksavalla toistimella, joka asetetaan pistorasiaan reitittimen ja sen alueen väliin, missä kantama on heikko.

Myös datasähkösovittimilla voidaan luoda verkko ilman kaapelointia. Sovittimet luovat verkon olemassa olevan sähköverkon kautta. Langatonta verkkoa tukevan datasähkösovitinsetin toinen sovitin kytketään verkkojohdolla reitittimeen ja toinen pistorasiaan huoneessa, jossa verkkoa käytetään.

5. Tarkista signaalin voimakkuus Langattoman verkon toiminnan ja signaalin voimakkuuden tarkasteluun on saatavana useita ohjelmia. Esimerkiksi Android-laitteille on saatavana Wifi Analyzer, jonka voi ladata sovelluskaupasta. Vastaava ohjelma on Matt Hafnerin tekemä sovellus Windows 10:lle.

Testaa verkkosi nopeus Speedtestin avulla

Ehkä sinua kiinnostaa...