Sulje nettikaistaasi ahmivat ohjelmat

Kokeile sulkea turhia ohjelmia, jos nettisi hidastelee. Näytämme, kuinka tunnistat ohjelmat, jotka ahmivat nettikaistaasi.

Sulje nettikaistaasi ahmivat ohjelmat

Eniten nettikaistaa kuluttavien ohjelmien väliaikainen sulkeminen saattaa auttaa kummasti, kun tarvitset internet-yhteytesi kapasiteettia käyttöön mahdollisimman paljon.

sunnuntai 21. kesäkuuta 2020 teksti H. Rasmussen


KotiMikron numerossa 10/2020 esitellään uusi monipuolinen ohjelma, jolla saa hienon yleiskuvan tietokoneen verkkoyhteyttä käyttävistä ohjelmista.

Mainio työkalu kertoo tietoja kunkin ohjelman saapuvasta ja lähtevästä verkkoliikenteestä.

Mutta ongelmia se ei ratkaise, kuten esimerkiksi tilannetta, jossa netti hidastelee, kun jokin ohjelma ahmii nettikaistaa.

Etsi ja sulje kaistasyömärit

Ongelmaa voi kuitenkin selvittää Windowsin omalla työkalulla.

Windowsin Tehtävienhallinnassa, jossa voi tarkastella käynnissä olevia ohjelmia, voi myös seurata ohjelmien verkon käyttöä.

Tehtävienhallinnassa voi lajitella ohjelmia niiden viemän kaistan mukaan, jolloin ahneimpien ohjelmien toiminnan voi lopettaa suoraan Tehtävienhallinnassa.

Näin suljet ohjelman Tehtävienhallinnassa

  1. Avaa Tehtävienhallinta näppäinyhdistelmällä Ctrl + Vaihto + Esc
    tai napsauta kakkospainikkeella aloituspainiketta ja valitse esiin tulevasta valikosta rivi Tehtävienhallinta.
  2. Napsauta Prosessit-välilehdellä olevan Verkko-sarakkeen otsikkoa, niin saat listattua ohjelmat järjestykseen, jossa ylimpänä ovat eniten verkkoa käyttävät ohjelmat.
  3. Voit sulkea ohjelman, jota et sillä hetkellä tarvitse napsauttamalla ohjelmaa kakkospainikkeella ja valitsemalla Lopeta tehtävä.

Tämä on kuitenkin vain väliaikainen ratkaisu, joka vaikuttaa ainoastaan istunnon aikaiseen tilanteeseen.

Jos et lainkaan tarvitse jotain ohjelmaa, voit poistaa sen Windowsin asetusten kautta käyttämällä ohjelman omaa asennuksen poistotoimintoa. Pääset poistamaan ohjelmia, kun valitset aloituspainikkeen, valitset Asetukset ja sieltä Sovellukset

Tehtävienhallinta Windows 10:ssä

Windows 10:n Tehtävienhallinnassa voi lajitella ohjelmia sen mukaan, kuinka paljon ne käyttävät verkkoa.

Ehkä sinua kiinnostaa...