Acrylic Wi-Fi: Laita langaton lähiverkkosi toimimaan

Laita langaton lähiverkkosi toimimaan

Acrylic Wi-Fi Homen avulla on helppo selvittää, häiritsevätkö muiden reitittimien signaalit langatonta verkkoasi. Ohjelman antamien tietojen perusteella voit parantaa verkkosi toimintaa.

maanantai 9. lokakuuta 2017 teksti A. Daugaard

Useimpien tavoin sinäkin varmaan käytät kotona nettiä tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla. Saatat myös suoratoistaa netistä elokuvia, tv-sarjoja ja musiikkia. 

Silloin olet todennäköisesti törmännyt siihen, että nettiyhteytesi alkaa yhtäkkiä tökkiä: Elokuva alkaa nykiä, sivustojen avautuminen kestää ikuisuuden eikä lataus edisty.

Langaton verkkoyhteys muuttuu nopeasti huonoksi, jos verkkosi käyttää samaa signaalia kuin monet naapureistasi, mikä on ongelmana varsinkin tiheään asutuilla alueilla. 

Siinä tapauksessa langaton signaali pitää vaihtaa taajuudelle, joka on vapaa tai vähiten kuormitettu. Ja silloin pitää tietää, mitä kanavaa naapureiden langattomat yhteyspisteet käyttävät.

Sen sijaan, että jalkautuisit kysymään asiaa naapureiltasi, voit käyttää Acrylic Wi-Fi Home -verkko-ohjelmaa.

Etsi kaikki lähiverkot

Acrylic Wi-Fi Home etsii kaikki lähialueella näkyvät langattomat lähiverkot ja tekee niistä luettelon, josta käy ilmi verkkojen nimet sekä niiden käyttämät taajuudet ja kanavat. Tiedot voidaan esittää graafisesti yhdessä yksittäisten lähiverkkojen signaalin voimakkuuden kanssa.

Kaaviosta näkee, menevätkö lähiverkkojen signaalit päällekkäin, jolloin ne häiritsevät toisiaan. Kaaviosta näkee myös, onko jokin kanava vapaa. Jos sellainen löytyy, se kannattaa ottaa käyttöön.

Acrylic Wi-Fi Homen avulla ei voi muuttaa verkkoasetuksia, vaan se pitää tehdä reitittimen asetuksissa, missä kanavan valinta on usein laitettu automaattiseksi. Katso reitittimesi ohjeista, miten se muutetaan.

> Lataa ohjelma täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...