Google Chromecastin virhe pätkii verkkoyhteyttä

Google Chromecast ja Google Home jumittavat nettiyhteyttä Googlen laitteissa olevan bugin takia.

© Shutterstock

Googlen laitteissa wlan-yhteyttä pätkivä bugi

Chromecastissa, Google Homessa ja muissa Googlen laitteissa havaittu vika voi ylikuormittaa wlan-yhteyden ja estää sen toiminnan. Korjauksen jakelu on nyt käynnissä.

torstai 18. tammikuuta 2018 teksti P. Jensen

 

Jos langaton kotiverkkosi ja nettiyhteytesi on pätkinyt ja välillä lakannut kokonaan toimimasta, niin tässä saattaa olla siihen syy.

Googlen laitteissa, kuten Chromecast-mediatoistimessa, joka löytyy monesta kodista, on havaittu vika, joka ylikuorimittaa wlan-verkkoa niin, että se saattaa lakata kokonaan toimimasta.

Google Cast- tai nykyään Google Home -tekniikkaa käyttävien laitteiden sovellukset lähettävät reitittimelle muutaman testikyselyn noin 20 sekunnin väliajoin etsiessään laitteita ja pitäessään yhteyttä niihin yllä.

Testikyselyiden tulva tukkii verkon

Virheen takia kyselyiden tiedonsiirtopaketteja lähtee kerralla jopa 100 000. Tällöin wlan-verkko voi lakata toimimasta ja nettiyhteys katketa, kun reititin ei kykene hoitamaan valtavaa yhtäkkistä liikennemäärää.

Ongelma ei välttämättä koske kaikkia käyttäjiä, sillä ongelman laajuus riippuu Googlen mukaan käytettävästä reitittimestä.

> Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen. Maksat vain 21,90 euroa. Säästösi on lähes 60 euroa.

Korjauksen jakelu on käynnissä

Google ilmoitti tukisivuillaan, että korjauksen jakelu alkaa torstaina 18. tammikuuta. Korjaava päivitys tulee automaattisesti Google Play -palvelun kautta.

Korjaavaa päivitystä odotellessa Google suosittelee käynnistämään Android-puhelimen uudelleen ja varmistamaan, että wlan-reitittimessä on asennettuna tuorein laiteohjelmisto.

> Lue lisää Googlesta ja sen tuotteista

Ehkä sinua kiinnostaa...