Brave-selain

Melko tuntematon Brave avaa verkkosivut selvästi nopeammin kuin Chrome ja Firefox.

© Brave

Vikkelä Brave avaa nettisivut 20 kertaa muita selaimia nopeammin

Brave-selaimen uusi toiminto mahdollistaa verkkosivujen avaamisen 20 kertaa muita selaimia nopeammin. Tekijöiden mukaan selain myös käyttää vähemmän muistia ja kaistaa.

tiistai 27. marraskuuta 2018 teksti M. Flinck


Jos tuntuu, että selain kyykyttää tietokonettasi ja nettisivujen aukeamista saa odotella toisenkin tovin, niin älä roiku surffilaudassasi vaan laita se vaihtoon.

Pieni ja melko tuntematon mutta urhea Brave on nimittäin ensi vuoden puolella saamassa uuden toiminnon nimeltä SpeedReader. 

"Pikalukijan" luvataan avaavan nettisivut 20 kertaa nopeammin kuin tähän asti on nähty. 

Brave suodattaa turhat elementit pois

Pikalukutoiminto näyttää sivusta riisutun version siivoamalla siitä mainoksia, videoita ja muita elementtejä, jotka selain katsoo tarpeettomiksi.

Selain toisin sanoen jättää näyttämättä kohteet, jotka se tulkitsee turhiksi. 

Braven mukaan sivut avautuvat 20-27 kertaa tavallista vauhdikkaammin. Muistiakin kuluu tekijöiden mukaan puolta vähemmän ja dataliikenne vähenee peräti 84 prosenttia. 

Tällä selaimella kannattaa surffata varsinkin silloin, kun reissaa EU:n ulkopuolella, missä datamaksut voivat olla tolkuttoman suuret.

Brave kasvattaa käyttäjämääräänsä

Brave on suhteellisen tuore tuttavuus, josta moni ei ole kuullut vielä lainkaan. 

Selaimen esitteli aiemmin tänä vuonna Brendan Eich, joka oli perustamassa muun muassa Firefoxia. Nyt Bravesta on tullut jo monen käyttäjän suosikkiselain.

Vain puolessa vuodessa Brave on kerännyt viisi miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Tähän on osittain syynä selaimen kyky torjua mainosfirmojen lähettämät jäljittäjät.

Urhealla Bravella on vielä tekemistä, jos se haluaa isojen poikien kerhoon, sillä Chrome, Firefox ja Safari keräävät yhdessä yli 80 prosenttia kaikesta selainliikenteestä.

KotiMikro suosittelee: Ota käyttöön
kattava tietoturvapaketti

Rikolliset käyttävät kaikkia mahdollisia menetelmiä huijatakseen sinulta rahaa ja saadakseen tietokoneesi hallintaansa sekä päästäkseen käsiksi tietoihisi.

Kiristyshaittaohjelmat ja muut tietoturvauhat vaanivat verkossa jatkuvasti uusia uhreja. Haittaohjelmat hyödyntävät haavoittuvuuksia, joiden kautta haittaohjelma pääsee käsiksi luottamuksellisiin tietoihin ja voi myös ottaa laitteen kokonaan hallintaansa.

Paras suojautumiskeino hyökkäyksiä vastaan on varmistaa, että asennettuna on ajan tasalla oleva tietoturvaohjelmisto, joka suojaa verkosta tulevilta hyökkäyksiltä ja haittaohjelmilta.

KotiMikro on koonnut valikoiman tehokkaita ohjelmia kattavaksi tietoturvapaketiksi. Ohjelmat ovat asiantuntijoiden valitsemia sekä tarkastamia, ja ohjelmista on aina saatavilla tuorein versio.

Lisäksi keskeisimmistä ohjelmista on myös ladattavana vaihe vaiheelta etenevä opastus, jonka avulla ohjelman saa helposti käyttöön.

> Nyt voit tilata KotiMikron ja saada Etunurkan laajan ohjelmakirjaston käyttöösi jo 3,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...