browser-skærmskud

Poistu jumittavalta sivulta

Kokeile tätä helppoa konstia, jos et pääse palaamaan edelliselle nettisivulle vaan päädyt aina takaisin samalle sivulle.

tiistai 10. toukokuuta 2016

Kaikki ovat varmaan törmänneet tilanteeseen, jossa selaimen paluupainike ei viekään takaisin edelliselle sivulle, vaan avattu sivu pysyy kuin liimattuna.

Sivut, joilta ei pääse palaamaan normaalisti paluupainikkeella, ovat yleensä sellaisia, että niihin on tehty uudelleenohjaus alkuperäiseltä sivulta, jolloin sinne ei enää ole paluunapilla paluuta.

Sivu voi myös olla huonosti koodattu tai peräti ilkeysmielessä rakennettu niin, ettei paluupainike toimi vaan sama sivu latautuu aina uudestaan.

Palaamaan voi kuitenkin päästä sivuhistorian avulla.

Tee näin * vie hiiri selaimen paluupainikkeen päälle. * Paina paluupainiketta hiiren ykköspainikkeella, kunnes sivuhistoria tulee esiin. * Luettelossa on vierailemasi sivut. * Joskus listassa on pitkä rivi vain sitä sivua, joka ei päästä takaisinpäin, mutta yleensä siitä voi vielä valita alkuperäisen toimivan sivun.

Sivuhistoria aukeaa myös, kun napsauttaa selaimen paluupainiketta hiiren kakkospainikkeella. Jos paluupainikkeesta aukeava valikko ei auta (ja Windows 10:n Edgessä sitä ei paluunuolelle olekaan), niin avattujen sivujen historiasta voi kaivaa kaipaamansa sivun.

Sivuhistoria on hieman eri paikassa käytetystä selaimesta riippuen. Kaikissa sen saa kuitenkin esiin näppäinkomennolla Ctrl + H.

> Lue lisää selaimesta

Ehkä sinua kiinnostaa...