Microsoft estää Windows 11 -päivitykset
Windows 11:

Jos Internet Explorer on Windows 10:n oletusselain, Microsoft estää tietokoneen päivittämisen Windows 11:een.

© Shutterstock

Microsoft estää Windows 11 -päivityksen

Jos käytät Internet Exploreria oletusselaimena Windows 10:ssä, saatat huomata, että Microsoft estää sinua päivittämästä Windows 11:een.

torstai 7. huhtikuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Läheskään kaikki tietokoneet eivät ole yhteensopivia Windows 11:n kanssa. Vaikka tietokoneesi olisi valmis uutta käyttöjärjestelmää varten, Windows 10:n päivittämisessä voi esiintyä ongelmia.

Jos sinulla on Windows 10 ja Internet Explorer on eniten käyttämäsi selain (tai se on yksinkertaisesti asetettu oletusselaimeksi), saatat huomata, että Microsoft estää sinua aktiivisesti päivittämästä Windows 11:een.

Onneksi ongelmaan on helppo ratkaisu. 

Microsoft estää päivityksen automaattisesti

Jos haluat päivittää Windows 11:een ja käytät Internet Exploreria oletusselaimena, sinun on ensin siirrettävä selaimen tiedot Microsoft Edgeen.

Syynä on se, että Internet Explorer poistetaan käytöstä. Microsoft haluaa varmistaa, että et menetä tallennettuja tietojasi ja muita Internet Explorerin selaintietoja, kun päivität Windows 11 -käyttöjärjestelmään, jossa Explorer-selainta ei voi käyttää. 

LUE MYÖS: Microsoft: Lopeta Internet Explorerin käyttö

Microsoft estää nyt automaattisesti päivityksen Windows 11:een, ellei kaikkia Internet Explorerin selaintietoja siirretä Microsoft Edge -selaimeen.

Ratkaisuna on siis siirtyä ensin Internet Explorerista Microsoft Edgeen. Muuten vaarana on, että menetät kaikki kirjanmerkit, salasanat, käyttäjätunnukset ja muut tiedot, kun päivität Windows 11:een.

LUE MYÖS: Windows 11 on täällä – mitä se tarkoittaa kohdallasi?

Selaimen tietojen tuonti Edgeen

Jos Microsoft estää sinua päivittämästä Windows 11 -käyttöjärjestelmään, koska käytät Internet Exploreria oletusselaimena, sinun täytyy siirtää mm. selaimen tiedot, asetukset, salasanat ja käyttäjätunnukset Edgeen.

Internet Explorerin tiedot kannattaa joka tapauksessa siirtää, sillä selaimen viimeinen käyttöpäivä on 15. kesäkuuta 2022

Tee seuraavasti, jos haluat siirtää tiedot Edge-selaimeen:

  1. Avaa Microsoft Edge ja napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Napsauta Profiilit-kohdassa Tuo selaintiedot.
  4. Napsauta Valitse tuotavat kohteet.
  5. Valitse Microsoft Internet Explorer ja napsauta Tuo.

Edge-selain tuo sitten tiedot Internet Explorerista ja voit päivittää Windows 11 -käyttöjärjestelmään, jos tietokone on yhteensopiva Microsoftin uusimman käyttöjärjestelmän kanssa.

LUE MYÖS: Microsoft varoittaa lataamasta Google Chromea

Ehkä sinua kiinnostaa...