Microsoft Edge -päivitys

Microsoftin Edge-selain on saamassa laajan päivityksen.

Edge saa lisää ominaisuuksia

Microsoft on tuomassa Edge-selaimen uuteen versioon ison päivityksen. Varsinkin kolme uudistusta vaikuttaa lupaavilta.

torstai 30. huhtikuuta 2020 teksti H. Rasmussen


Windows-käyttäjää hemmotellaan taas pian, kun Windowsin 10:n uudistunut Edge tulee Windowsin ominaisuuspäivityksen mukana.

Selaimen nykyinen versio on edelleen Windows 10:n oletusselain, mutta uusi Edge on jo muutaman kuukauden ollut ladattavissa Microsoftin palvelusta.

Jos et malta odottaa, että uusi Edge tulee automaattisesti päivityksen mukana, lue täältä, kuinka voit ladata selaimen jo nyt.

Isoin muutos verrattuna vanhaan versioon on, että uuis Edge perustuu Chromium-moottorille, jolle myös Google Chrome on rakennettu.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että selaimeen on saatavana valtava määrä laajennuksia, kun aikaisemmin Edge kärsi juuri laajennusten puutteesta.

Microsoft kehittää Edgeä edelleen, ja seuraava päivitys tuo selaimeen kiinnostavia uusia ominaisuuksia.

Varsinkin seuraavat kolme uutuuksista vaikuttavat oikein lupaavilta.

1. Tee välilehdistä kokoelma

Uudessa Edgessä on jo nyt mahdollisuus luoda verkkosivuista kokoelmia, joiden avulla suosikkien hallinta ja järjestely on helppoa.

Toistaiseksi sivut on pitänyt lisätä kokoelmaan yksitellen, mutta uutena ominaisuutena selaimeen tulee mahdollisuus luoda kokoelma avoinna olevista välilehdistä.

Kokoelman saa luotua napsauttamalla välilehtialuetta kakkospainikkeella ja valitsemalla kohdevalikosta vaihtoehdon "Lisää kaikki välilehdet uuteen kokoelmaan".

Microsoft Edgen kokoelmat

Edgen Kokoelmat-toiminnolla on helppo hallita ja järjestellä suosikkeja.

2. Synkronoi välilehdet ja laajennukset

Kun käyttäjä on kirjautuneena Edgeen Microsoft-tilillään, muun muassa suosikit voi synkronoida eri laitteiden välillä.

Uudistuneeseen Edgeen tulee lisää synkronoitavaa, kuten muun muassa avoinna olevat välilehdet, minkä ansiosta välilehdessä voi jatkaa toisella laitteella, kuten esimerkiksi puhelimella.

Samoin tulee mahdolliseksi synkronoida selainhistoria ja Edgeen asennetut laajennukset. Luonnollisesti myös kokoelmat voi synkronoida.

Profiilin synkronointi Edgessä

Uudistunut Edge tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen synkronointiin kaikkien laitteiden välillä, joille kirjautuu samalla tilillä.

3. Jaa sivu QR-koodilla

Puhelimella skannattavia qr-koodeja käytetään yleisesti osoitteiden luomiseen verkkosivuille. koodin ansiosta välttyy naputtelemasta tai kopioimasta pitkää merkkijonoa.

Nyt Edge saa qr-koodigeneraattorin, jolla voi luoda qr-koodin avoinna olevasta sivusta.

Qr-kooditoiminto saa kuvakkeen osoiterivin päähän. Kuvaketta napsauttamalla selain luo sivusta qr-koodin, jonka voi skannataa puhelimella tai tallentaa ja jakaa haluamallaan tavalla.

QR-koodit Edgessä

Qr-koodigeneraattorilla voi tehdä monimutkaisesta verkko-osoitteesta qr-koodin, jonka voi tallentaa ja jakaa.


KotiMikron toimitus pitää Edgen päivityksen ilmestymistä silmällä ja kertoo lisää heti, kun uutta tietoa on saatavilla.


Ehkä sinua kiinnostaa...