Kirjaudu Google Chromeen sormenjäljellä

Jatkossa Chromen käyttäjän ei tarvitse edes muistella salasanoja, kun selaimessa voi kirjautua sormenjäljellä.

© Shutterstock

Pian voit kirjautua Google Chromessa sormenjäljellä

Kirjautuminen Googlen Chrome-selaimella tulee entistä helpommaksi Android- ja iOS-laitteilla, kun salasanojen sijasta riittää pelkkä sormenjälki.

tiistai 25. syyskuuta 2018


Nykyään jo monessa älypuhelimessa ja tabletissa on mahdollisuus käyttää kirjautumiseen sormenjälkeä. 

Sormenjäljen käyttö helpottaa ja nopeuttaa puhelimen lukituksen avaamista ja kirjautumista vaativien sovellusten käyttöä. 

Googlen Chrome-selaimen tulossa oleva versio laajentaa mobiililaitteissa sormenjäljellä kirjautumista niin, että sormenjäljellä voi kirjautua nettipalveluihin, kuten postipalveluun, Facebookiin tai Netflixiin. 

Lue myös: Turvallinen selain puhelimelle ja tabletille

Ei enää salasanojen muistelua Google Chromessa

Tuki sormenjälkitunnistusta tukevalle rajapinnalle on ollut jo jonkin aikaa Chromen työpöytäversiossa, mutta nyt Web Authentication -tekniikka laajenee Android- ja IOS-mobiililaitteisiin Chromen 70-version myötä.

Salasanojen muistelusta pääsee siis eroon, kunhan sormenjälkituki yleistyy myös nettipalveluissa. Jo nyt moni sovellus tukee sormenjäljellä kirjautumista. 

Palveluita tulee varmasti lisää, kun Chromen Web Authentication -tekniikkaa tukeva versio mobiililaitteille ilmestyy, sillä siinä Web Authentication -sovellusrajapinta on oletuksena käytössä Androidissa. Samoin Chromen tekniikka toimii Touch ID:ssä, joka sisältyy Applen kannettavien macOS-järjestelmään. 

Lue myös: Kokeile Googlen Chrome-selaimen Canary-testiversiota

Chromen tulossa oleva 70-versio on parhaillaan beetavaiheessa. Lopullisen version julkaisun ajankohdasta ei ole tietoa.

Helposti yhdistettävän langattoman näppäimistön avulla kirjoitat tehokkaasti pitkiäkin tekstejä puhelimella ja taulutietokoneella.

Saat langattoman näppäimistön, neljä numeroa KotiMikroa ja käyttöösi Etunurkka-latauspalvelun sekä muita hyödyllisiä etuja yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Langaton näppäimistö

Ehkä sinua kiinnostaa...