Yksinkertaisella puhelinkikalla säästät aikaa ja vaivaa.

© KotiMikro

Nokkela puhelinniksi: Pyyhkäise välilehdeltä toiselle Chromessa

Välilehdissä liikkuminen on puhelimella usein vaivalloista painelua. Tällä yksinkertaisella kikalla selaat välilehtiä äärimmäisen helposti.

lauantai 13. huhtikuuta 2019


Niin tietokoneella kuin puhelimellakin voi avata ison nipun välilehtiä Chrome-selaimeen.

Puhelimessa välilehdissä liikkuminen ei kuitenkaan ole yhtä suoraviivaista etenemistä välilehdeltä toiselle naksutellen kuin tietokoneen isolla näytöllä.

Google Chromen sovelluksessa on onneksi varsin fiksu toiminto, joka helpottaa siirtymistä välilehdeltä toiselle puhelimen näytöllä.

Toiminnosta on hyötyä, kun avattuna on useita välilehtiä, ja toiminto on kätevä myös tilanteessa, jossa pitää vertailla kahden eri välilehden sisältöä.

> Lue myös: 5 vänkää välilehtivinkkiä Chromella surffaajalle

Näin käytät toimintoa
Chrome-sovelluksessa

Puhelimessasi pitää olla asennettuna Google Chrome -sovellus. Chrome on saatavana sekä Android-puhelimiin, joissa se voi olla myös jo valmiina, sekä iPhonelle. 

  • Voit ladata Chromen Androidille laitteesi sovelluskaupasta täältä ja iPhonelle Chromen saat täältä

Varmista myös, että asennettuna on sovelluksen viimeisin versio, jos sovellus jo on laitteessasi. Tuoreimmassa versiossa on aina uusimmat toiminnot ja tietoturva ajan tasalla. 

Alla oleva video kertoo hyvin, kuinka helposti sovelluksessa onnistuu siirtyminen välilehdeltä toiselle.

Välilehden vaihtamiseksi riittää, kun sipaiset osoiteriviä. Voit pyyhkäistä kumpaankin suuntaan, kun liikut välilehdillä. 

Android-puhelimessa voi lisäksi pyyhkäistä osoiteriviltä alaspäin, jolloin esiin tulee avattujen välilehtien luettelo. Luettelosta voi siirtyä haluamalleen välilehdelle. Temppu näkyy videon lopussa.

Välilehtiluettelon saa auki myös osoiterivin päässä olevasta numerosta, joka kertoo avattujen välilehtien määrän. Numero on iPhonessa alareunassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...