Älä kirjoita salasanoja muistikirjaan tai tallenna niitä Chromeen

Älä tallenna salasanoja muistikirjaan tai Chromeen, vaan käytä salasanamanageria.

© Shutterstock

Näin poistat Chromen tallentamat salasanat

On helppoa antaa selaimen muistaa niin Facebookin, Netflixin kuin sähköpostinkin salasanat, mutta erityisen turvallista se ei ole. Näytämme, kuinka poistat salasanat selaimesta.

torstai 8. helmikuuta 2018 teksti M. Flinck


"Haluatko, että Google Smart Lock tallentaa tämän sivuston salasanasi?"

Tähän on mukava vastata myöntävästi, koska se helpottaa verkon käyttöä, kun selain muistaa salasanan seuraavalla kerralla.

Selaimen salasanamuistaja ei kuitenkaan ole yhtä luotettava kuin erillinen salasanojen hallintaohjelma, koska Chromen tallentamien salasanojen näyttämiseen tarvitaan vain sama salasana, jolla kirjaudut Windowsiin.

Vaarana on, että rikolliset pääsevät käsiksi salasanoihisi, jos joudut haittaohjelmahyökkäyksen kohteeksi tai tietokoneesi varastetaan.

Chromen asetuksissa voi kuitenkin helposti poistaa selaimen tallentamat salasanat ja ottaa toiminnon pois käytöstä.

Chromen sijasta voi käyttää salasanojen muistamiseen erillistä salasanojen hallintaohjelmaa, kuten esimerkiksi Lastpass-ohjelmaa – ohjelman ja sen käyttöä esittelevän artikkelin voit ladata täältä (vain KotiMikron lukijoille).  

Näin poista salasanat Chromesta

  • Avaa Chromen hallintavalikko napsauttamalla oikean yläkulma kolmea pistettä ja valitse esiin tulevasta valikosta Asetukset.
  • Valitse sivun alareunasta Lisäasetukset.
  • Siirry kohtaan Salasanat ja lomakkeet ja valitse Hallitse salasanoja.

Esiin tulee luettelo kaikista salasanoista, jotka olet antanut selaimen tallentaa. Voit poistaa kunkin salasanan valitsemalla en kohdalla kolme pistettä ja valitsemalla Poista.

Sitä ennen on syytä ottaa salasanat talteen, jos niitä on kertynyt selaimeen paljon. Saat salasanan näkyviin, kun napsautat sen kohdalla olevaa silmää ja kirjaudut Windows-tunnuksillasi.


KotiMikro suosittelee:
Ota käyttöön tehokas tietoturvapaketti

KotiMikro on koonnut valikoiman tehokkaita ohjelmia kattavaksi tietoturvapaketiksi Etunurkkaan. Ohjelmat ovat asiantuntijoiden valitsemia sekä tarkastamia, ja ohjelmista aina saatavilla tuorein versio.

Lisäksi ohjelmista on myös ladattavana vaihe-vaiheelta etenevä opastus, jonka avulla ohjelman saa helposti käyttöön.

> Nyt saat yhden KotiMikron numeron ja Etunurkan käyttöösi vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...