Googlen selain Chrome voi tallentaa nimesi ja osoitteesi ja syöttää tiedot puolestasi, kun teet esimerkiksi ostoksia verkossa. Jos tiedot muuttuvat, ne on päivitettävä.

Näin muutat tallentamasi osoitteet Chromessa

Chrome voi täyttää nimesi ja osoitteesi automaattisesti ja kätevästi, kun teet ostoksia verkossa, mutta ajan myötä tiedot saattavat muuttua. Katso tästä, miten päivität osoitetietosi.

keskiviikko 21. heinäkuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Kun olet tehnyt ostoksia verkkokaupassa Chrome-selaimella, olet todennäköisesti törmännyt siihen, että selain on ehdottanut nimesi ja osoitteesi automaattista täyttöä.

Tiedot tallennettiin, kun syötit ne selaimessa ensimmäisen kerran. Kun Chrome huomaa, että olet asettanut hiiren osoittimen vastaavaan lomakekenttään, tallennetut tiedot lisätään automaattisesti.

Tämä on erittäin kätevä toiminto, joka säästää paljon näppäinten painalluksia ja hiiren napsautuksia tehdessäsi ostoksia verkossa.

Chrome lisää vanhan osoitteen

Chrome ei kuitenkaan ole vielä niin älykäs, että se osaisi itse päivittää tallennetut tiedot muuttaessasi. Selain ehdottaa siis myös jatkossa kerran tallennettua edellistä osoitettasi.

Pahimmassa tapauksessa et huomaa sitä, ennen kuin olet napsauttanut Hyväksy ostos -painiketta verkkosivustolla ja tilannut tuotteita vanhaan osoitteeseen.

Jos muut ovat lainanneet tietokonettasi, saatat huomata, että Chrome alkaa ehdottaa omiesi sijaan muita nimiä ja osoitteita tai ehdottaa kirjoitusvirheitä sisältäviä tietoja, koska ne on tallennettu selaimeen.

> Lue myös: 5 helppoa vinkkiä Chrome-välilehdistä

Näin poistat tai korjaat osoitteesi

Siksi suosittelemme, että tarkistat säännöllisesti Chromeen tallennetut lomaketiedot ja korjaat ne, jos jokin ei täsmää. 

Se onnistuu helposti seuraavilla ohjeilla.

1: Avaa Google Chrome ja napsauta oikeassa yläreunassa olevaa kolmea pistettä.

2: Valitse Asetukset

Valitse oikealla ylhäällä olevista kolmesta pisteestä Asetukset-kohta. Olemme käyttäneet tässä englanninkielistä versiota.
Asetukset Chromessa

Valitse oikealla ylhäällä olevista kolmesta pisteestä Asetukset-kohta. Olemme käyttäneet tässä englanninkielistä versiota.


3: Napsauta vasemmalla olevaa Automaattinen täyttö -välilehteä. 

4: Napsauta sitten Osoitteet ja muita tietoja oikeassa reunassa.

Muokkaa Chromen automaattisesti täyttämiä tietoja helposti
Automaattinen täyttö

Voit valita vasemmalla olevasta valikosta kohdan Automaattinen täyttö. Tässä olemme käyttäneet selaimen englanninkielistä versiota. Napsauta sitten oikeassa reunassa Osoitteet ja muita tietoja.


5: Kaikki tallennetut nimesi ja osoitteesi näkyvät luettelossa. Näet tiedot napsauttamalla oikealla olevia kolmea pistettä. Voit nyt valita vaihtoehdon Muokkaa tai Poista.

Päivitä Chromen automaattisen täytön tiedot
Päivitä

Näet tiedot napsauttamalla oikealla olevia kolmea pistettä. Päivitä tiedot valitsemalla Muokkaa. Tässä olemme käyttäneet selaimen englanninkielistä versiota.


6: Voit nyt kaikessa rauhassa täyttää kaikki tiedot, joita haluat Chromen ehdottavan sinulle seuraavan kerran, kun kirjoitat nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi verkkosivustossa. Napsauta lopuksi Tallenna.

> Lue myös, miten voit muokata tallennettuja salasanojasi Chromessa

Chromen automaattinen täyttö
Päivitä tiedot

Kirjoita oikeat tiedot kaikkiin kenttiin ja napsauta Tallenna-painiketta. Tässä olemme käyttäneet selaimen englanninkielistä versiota.

Hallitse itse, mitä Google tallentaa tietokoneellesi

Uusimman KotiMikron numeron 12/2021 mukana tulee kattava Abelssoft-ohjelma, joka pysäyttää tehokkaasti Googlen nuuskimisen tietokoneellasi.

Ohjelman avulla voit tyhjentää kaikki Googlen evästeet ja muut tiedot, joita käytetään muun muassa markkinoinnin kohdentamiseen mieltymystesi mukaan.

> Lue artikkeli lehdestä tai lataa se Etunurkasta tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...