Vaihda vanha sähköpostisi Gmailiin
Uusi sähköpostiosoite.

Tuo viestit vanhalta sähköpostitililtäsi uuteen Gmail-tiliin. Katso täältä ohjeet.

Vaihda vanha sähköpostisi Gmailiin

Älä suotta panikoi, vaikka joutuisit luopumaan nykyisestä sähköpostiosoitteestasi. Näytämme, kuinka vaihdat Gmailiin ja tuot sinne vanhat viestisi.

tiistai 1. joulukuuta 2020 teksti S. Nielsen


Sähköpostiosoitteen vaihto voi tulla ajankohtaiseksi eri tilanteissa.

Osoitteen muoto ei ehkä enää ole tarkoituksenmukainen, tai operaattori lopettaa palvelun. 

Vaihtaminen uuteen sähköpostiosoitteeseen ei onneksi ole vaikeaa. Tässä artikkelissa näytetään, kuinka otetaan käyttöön Gmail-tili ja tuodaan palveluun viestit nykyiseltä sähköpostitililtä

Luo uusi Gmail-tili näin

  1. Siirry tälle sivulle. Kirjoita nimesi, haluamasi käyttäjätunnus, joka on uuden osoitteesi alkuosa. Kirjoita haluamasi salasana ja vahvista kirjoittamalla salasana uudelleen. Jatka valitsemalla Seuraava.
  2. Voit halutessasi antaa puhelinnumerosi tilin suojaamiseksi. Kirjoita sähköpostiosoite, jota tarvitaan siinä tapauksessa, että unohdat salasanasi. Tämäkin on valinnainen tieto. Ilmoita muut pyydetyt tiedot ja jatka valitsemalla Seuraava.
  3. Hyväksy palvelun käyttöehdot sekä tietojesi käsittely ja valitse Luo tili. Vahvista luonti esiin tulevassa pikkuikkunassa.
  4. Uusi sähköposti on nyt käytössäsi.

Tuo viestit vanhasta sähköpostitilistä

  1. Avaa uusi postilaatikkosi. Valitse ylhäältä Tuo yhteystietoja ja sähköpostiviestejä. Valitse asetuksista Tilit ja tuonti ja edelleen Tuo sähköposti ja yhteystiedot, jos olet jo käyttänyt uutta postilaatikkoasi. 
  2. Kirjoita vanha sähköpostiositteesi ja valitse Jatka.
  3. Kirjoita nykyisen sähköpostisi salasana ja anna muut pyydetyt tiedot (ks. kuva alla). Tiedot saat tarvittaessa operaattorisi tuesta. Myös tällä Firefoxin tukisivulla on linkkejä kotimaisten palveluntarjoajien tukisivustoille.
  4. Valitse Jatka ja seuraavassa ikkunassa Aloita tuonti. Tuonnin edistymistä voi seurata Gmailin asetuksissa (ks. 1-kohta yllä). 

Lue myös opas, jossa neuvomme, kuinka viestit ja yhteystiedot tuodaan Gmail-tilitä toiselle.

Tuo nykyisen sähköpostitilin viestit uuteen Gmail-tiliin
Viestien tuonti.

Kun kirjaudut Gmailin kautta nykyisen sähköpostitiliisi, voit tuoda vanhat viestit uuteen tiliisi. Yhteystietoja ei voi tuoda suoraan muualta kuin toiselta Gmail-tililtä.Ehkä sinua kiinnostaa...