Näin lähetät sähköpostia anonyymina
Anonyymi:

Sähköpostiviestin voi lähettää myös anonyymina käyttämällä siihen tarkoitettua palvelua.

Näin lähetät sähköpostia anonyymina

Joissain tilanteissa voi tulla tarve lähettää sähköpostiviesti anonyymina. Tämän voi tehdä palvelussa, jossa viestiin ei liitetä lähettäjän nimeä tai muita tietoja.

sunnuntai 20. marraskuuta 2022 teksti S. Nielsen


Anonyymia sähköpostia voi tarvita erilaisissa tilanteissa.

Identiteettiä voi joutua suojelemaan esimerkiksi tilanteessa, jossa toimii tietolähteenä ja asian paljastamisen takia olisi vaarana joutua hankaluuksiin.

Anonyymi sähköpostiviesti onnistuu kertakäyttöisellä sähköpostiosoitteella, jollaisen voi luoda niitä tarjoavassa palvelussa.

Tällaisesta osoitteesta on hyötyä myös silloin, kun tarvitsee jotain palvelua vain kerran, mutta palvelu vaatii rekisteröitymisen, mikä taas tietäisi jatkuvaa mainostulvaa ja muuta turhaa postia vakituiseen sähköpostilaatikkoon.

Gmail-palvelussakin voi lähettää postia niin, että vastaanottaja ei tunnista lähettäjää, mutta palvelu vaatii rekisteröitymisen, jossa annetaan yhteystiedot.

Kirjautumista ei tarvita

Kertakäyttöisiä väliaikaisia sähköpostiosoitteita tarjoava Guerrilla Mail, joka on toiminut jo reilut kymmenen vuotta, on palvelu, joka ei vaadi kirjautumista.

Ilmaisessa palvelussa voi lähettää ja vastaanottaa viestejä. Palvelu arpoo käyttäjälle satunnaisen osoitteen, jonka voi myös valita itse. 

Saapuneita viestejä säilytetään tunnin ajan.

Guerrilla Mail ei tarjoa anonyymia sähköpostitiliä, vaan palvelun ideana on toimia roskapostia torjuvana ratkaisuna. Palvelussa lähetettävien viestien tietoihin liitetään myös viestin lähettäjän ip-osoite, kuten yleensäkin sähköpostiviesteissä. 

Lähetä viesti anonyymisti Guerrilla Mail -palvelun avulla
Guerrilla mail.

Kertakäyttöisen ja väliaikaisen sähköpostiosoitteen tarjoavaa Guerrilla Mail -palvelua on helppo käyttää.

Näin lähetät anonyymin sähköpostiviestin

Palvelua on erittäin helppo käyttää, koska mitään kirjautumisia tai rekisteröitymisiä ei tarvita.

1. Avaa Guerrilla Mail selaimeen.
Satunnainen osoitteesi on valmiina. Valitse Compose kirjoittaaksesi viestin. 
Kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite, aihe ja viesti. Voit myös liittää viestiin tiedoston.

 Valitse Send ja kuittaa varmenne, niin viesti lähetetään.

Guerrilla Mailiin voi myös vastaanottaa viestejä. Viestit säilytetään tunnin ajan.

Guerrilla Mailiin voi myös vastaanottaa viestejä. Viestit säilytetään tunnin ajan.

2. Voit myös vastaanottaa viestejä. Viestit säilyvät palvelussa tunnin, jonka jälkeen ne poistetan automaattisesti, oli ne luettu tai ei.

Voit myös tyhjentää näkymän valitsemalla Forget Me.

Jos loit oman tunnuksen, voit palata viesteihin tunnin sisällä, vaikka olisit välillä sulkenut selaimen, käytät toista selainta tai tietokonetta, kun kirjoitat tunnuksesi palvelun osoitekenttään.

Lue myös evästeitä ruotiva artikkelimme, jossa esitellään evästeiden torjuntaan käytettävä Disconnect-laajennus. Artikkelin voit lukea täällä.


Ehkä sinua kiinnostaa...