Inbox by Gmail

Uuden Gmail-version myötä Google tappaa Inbox-palvelunsa, joka on toiminut Gmailin rinnalla.

Hyvästi Inbox – Google sulkee suositun sovelluksen

Google on kertonut lopettavansa neljä vuotta toimineen Inbox-sähköpostipalvelun, joka on ollut luova vaihtoehto Gmailille sekä testilaboratorio Gmailiin kehitettäville uusille ominaisuuksille.

torstai 20. syyskuuta 2018 teksti Henning Dadkhah Rasmussen


Kun Google vuonna 2014 julkaisi Gmailin rinnalle Inbox-sähköpostipalvelun, palvelu sai heti faneja.

Inbox by Gmailiin ei päässyt tuosta vaan, sillä "tulevaisuuden sähköpostisovellusta" pääsi kokeilemaan vain kutsusta. 

Inbox oli Gmailin edelläkävijä

Inbox on ollut Gmailin edelläkävijä, jossa on esitelty monia automatisoituja toimintoja helpottamaan sähköpostiviestien käsittelyä ja hallintaa. 

Inboxilaiset ovat jo kauan saanet käyttää muun muassa torkkutoimintoa ja hyötyä viestien niputtamisesta, jossa esimerkiksi matka-asiakirjat, kuten liput ja hotellivaraukset, saivat Inboxissa matkakohtaisesti oman viestinipun, josta matkaan liittyvät viestit löytyivät helposti. 

> Lue myös: 5 ilmaista vaihtoehtoa Outlookille

Inbox ei varsinaisesti ole ollut erillinen palvelu, vaan eräänlainen Gmailin laajennus. Inboxiin mennään kirjautumalla Gmail-tilille, jolloin Gmailin saa käyttöönsä monipuolisilla toiminnoilla. 

> Lue lisää Gmail-asiaa ja käyttövinkkejä

Inbox oli hiekkalaatikko

Inbox by Gmail löytyy vielä nettiosoitteena ja mobiilisovelluksena Androidille ja iOS-alustalle, mutta nettiosoitteessakin jätetään jo hyvästejä. 

Inbox on toiminut ainakin jossain määrin Gmailin tulevien toimintojen testilaboratoriona, jossa Inbox-käyttäjät ovat päässeet – tosin harvakseltaan – nauttimaan toiminnoista, joita Gmailiin olisi saanut vain epävirallisina kolmannen osapuolen laajennuksina.

Inboxin sulkemisesta voi lukea lisää Googlen blogikirjoituksesta, jossa on myös linkki tähän suomenkieliseen Inbox by Gmail -tukiartikkeliin

Inboxin toimintoja Gmailiin

Google uudisti Gmailia keväällä ja toi siihen useimmat Inboxin tärkeimmät ominaisuudet. Myös muita Inbox-toimintoja, kuten edellä mainittu viestien niputus, on ilmeisesti vielä tulossa Gmailiin, mutta ajankohta ei ole tiedossa.

> Lue Gmailin laajasta uudistuksesta täältä

Inboxin käyttäjän ei tarvitse pelätä, että hänen viestinsä katoavat, kun Inbox sulkeutuu. 

Käyttäjän viestit ovat tallessa Gmailissa, jonne käyttäjä voi kirjautua samoilla tunnuksilla, joita hän käytti Inboxissa. 

Google on ilmoittanut sulkevansa Inboxin maaliskuun lopussa 2019. 

Kirjoita tehokkaasti puhelimella ja tabletilla

Langattomalla näppäimistöllä on helppo kirjoittaa pitkiäkin tekstejä puhelimella ja taulutietokoneella.

Näppäimistö yhdistetään helposti bluetooth-tekniikan avulla tablet-laitteeseen tai älypuhelimeen. Oikeilla näppäimillä kirjoittaminen on suorastaan ilo verrattuna kosketusnäytön hankalaan näppäimistöön.

> Nyt saat neljä numeroa KotiMikroa ja näppäimistön yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tee tilaus saman tien täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...