Google on päivittänyt Gmailin ja tehnyt viestien hallinnasta entistä sujuvampaa.

© Shutterstock

Gmail sai lisää toimintoja

Gmail on saanut kohdevalikkoon lisää toimintoja, jotka helpottavat vastaamista ja viestien hallintaa.

torstai 21. helmikuuta 2019


Gmail on maailman jollei paras, niin ainakin suosituin sähköpostipalvelu.

Sen lisäksi, että se on maksuton, se on myös helppokäyttöinen, nopea ja luotettava palvelu.

Tehokäyttäjät ovat kuitenkin jo pitkään kaivanneet lisää ominaisuuksia kohdevalikkoon, joka tulee esiin, kun viestiluettelossa napsauttaa otsikkoa kakkospainikkeella.

Tähän asti kohdevalikko on ollut varsin niukka, sillä siinä on ollut vain kolme riviä, arkistointi, viestin poisto tai sen merkitseminen luetuksi/lukemattomaksi.

Gmail

Ennen kohdevalikkouudistusta valikossa oli vain kolme riviä. Uudistus on jo jakelussa ja tulee kaikille käyttäjille vaiheittain.

Gmail-päivitys uudisti kohdevalikon

Aikaisemmin piti ensin avata viesti, jos halusi esimerkiksi siirtää viesti toiseen sijaintiin tai lähettää sen edelleen. 

Päivityksen myötä viestien hallinnasta on tullut entistä sujuvampaa, kun kakkospainikkeella avautuva kohdevalikko on saanut monta uutta toimintoa.

Nyt kohdevalikosta voi vastata, vastata kaikille lähettäjille tai lähettää viestin edelleen.

Kohdevalikossa on myös torkku, eli viestin siirto myöhemmäksi, joka on jo jonkin aikaa ollut otsikkorivin yhtenä painikkeena. Torkun lisäksi kohdevalikosta voi siirtää viestin toisen sijaintiin, merkitä tunnisteella tai viestiketjun voi ohittaa kokonaan.

Gmail

Gmailin kohdevalikko näyttää jatkossa tältä. Valikko on saanut useita uusia toimintoja ja pikavalintoja.

Google on ilmoittanut, että päivityksen jakelu kuluttajaversioon alkaa 22. helmikuuta. Uusi kohdevalikko on kuitenkin jo useilla käyttäjillä. Esimerkiksi KotiMikron toimituksessa ei vanhaa versiota tahtonut enää löytyä yhdeltäkään koneelta.

Jos et vielä ole Gmail-käyttäjä, niin lue täältä, kuinka voit hankkia maksuttoman Google-tilin, jonka avulla voit käytää Gmailia ja muita Googlen palveluita.

Lisää asiaa Gmailista, oppaita, uutisia, vinkkejä ja niksejä voit lukea täältä

Ota Google haltuun
KotiMikron Google-koulussa

Google-koulu

KotiMikron Google-koulun ensimmäisessä osassa perehdytään Google Docsiin, joka on pilvessä toimiva maksuton tekstinkäsittelyohjelma, ja joka haastaa kalliit ohjelmat, kuten Microsoft Wordin. Tule koulunpenkille numerosta 8/2019 alkaen.

KotiMikron numerossa 8/2019 alkavassa laajassa kymmenosaisessa Google-koulussa esitellään perusteellisesti kaikki monipuoliset palvelut, jotka saa ilmaiseksi käyttöön maksuttoman Google-tilin avulla.

Koulun ensimmäisessä osassa perehdytään Google Docs -tekstinkäsittelysovellukseen, joka on verkossa toimiva ilmainen palvelu ja joka vastaa ominaisuuksiltaan maksullisia ohjelmia, kuten Microsoftin Word-tekstinkäsittelyohjelmaa.

Seuraavissa osissa otetaan lähempään tarkasteluun muun muassa Google Sheets -taulukkosovellus, Google Slides -esityssovellus, Google-kalenteri, Gmail-sähköposti, Google Maps -karttapalvelu.

> Saat kaikki kymmenen Google-koulun jaksoa kotiin toimitettuna tilaamalla KotiMikron edulliseen vuosilaskutushintaan 99,90 eurolla.

Tarjous käsittää 18 lehteä, jotka sisältävät uutisia, tuotetestejä sekä oppaita ja niksejä tietokoneen käyttöön. Lisäksi tilaukseen sisältyy käyttöoikeus Etunurkka-palveluun, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa – mukaan lukien tietoturvapaketin ohjelmat, joilla suojaat tietokoneesi tehokkaasti. Palveluun myös päivitetään uusia ohjelmia ja oppaita säännöllisesti.

> Tutustu tarjoukseen täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...