Parhaat vinkit Googlen Street View'n käyttöön
Googlen Street View:

Googlen helposti tunnistettavat Street View -autot kuvaavat paikkoja ympäri maailmaa, joten voit katsella niitä internetissä.

Parhaat vinkit Googlen Street View'n käyttöön

Vuonna 2007 tietokonenäytöille ilmestyi maailmanlaajuinen ilmiö: Google Street View. Nyt voit tuskin elää ilman tätä työkalua, mutta tiedätkö kaikki niksit, jotka tekevät sen käytöstä erityisen kiinnostavaa?

maanantai 10. heinäkuuta 2023 teksti S. Nielsen

Googlen suosittu karttapalvelu Google Maps sisältää mielenkiintoisen Street View -työkalun, jonka avulla voit katsella kuvia eri puolilta maailmaa.

Monet käyttävät tätä toimintoa, mutta Street View -näkymästä on vieläkin enemmän iloa, jos tiedät työkalun parhaat käyttövinkit. 

Olemme koonneet tähän parhaat vinkit Google Street View'n käyttöön.

> Lue myös: Näin käytät Google Mapsin uusia toimintoja

1. Etsi valokuvia paikoista tietokoneella

Pieni keltainen ihmishahmo on oppaasi Google Street View -näkymässä. 

Löydät hänet tietokoneelta menemällä Google Mapsiin, hakemalla osoitetta ja siirtämällä keltaisen ihmishahmon näytön oikeasta alakulmasta johonkin kartan kohtaan. 

Samalla avautuu Google Street Viewin 360 asteen kuvanäkymä paikasta.

Voit myös vain napsauttaa keltaista ihmishahmoa. Silloin kaikki kadut, joista on saatavilla Street View -näkymä, merkitään sinisellä. 

Huomaa, että Street View näyttää myös paikkoja, joissa ei ole katuja, kuten vaellusreittejä, joissa Google käyttää kuvia käyttäjiltä, jotka ovat auttaneet ikuistamaan alueita, joilla he ovat kulkeneet. 

Näin saat hyödyllisen yleiskuvan siitä, miltä alueilta kuvia on tutkittavana.

Artikkelin vinkissä numero 5 näytetään, miten Street View -näkymää käytetään puhelimella.

Keltainen ihmishahmo on oikotiesi Google Street View -näkymään Google Mapsissa.
Keltainen ihmishahmo

Helpoin tapa käyttää Google Street View -palvelua Google Mapsissa on ottaa kiinni oikeassa alakulmassa olevasta keltaisesta ihmishahmosta ja siirtää hänet paikkaan, josta haluat nähdä katunäkymän. Vain yksi keltaisen ihmishahmon napsautus avaa kartalta uuden näkymän, jossa näkyvät kaikki Google Street View -näkymän kadut ja alueet. 

2. Tulosta Street View -kuva

Jos löydät valokuvan talostasi tai jostain muusta kiinnostavasta, voit tulostaa sen tulostimellasi napsauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä ja valitsemalla sitten Tulosta.

Lue myös: Google Mapsin päivitys: Näin käytät uusia toimintoja

3. Käytä vasemmassa alareunassa olevaa karttanäkymä

Kun navigoit Street View'ssä, olet varmasti huomannut, että vasemmassa alakulmassa on pieni karttanäkymä.

Sen avulla voit liikkua nopeammin kaupunkikuvassa kuin muuten on mahdollista napsauttamalla kuvaa manuaalisesti pääikkunassa. Napsauta kohtaa, jota haluat tutkia.

Lue myös: Google Maps -karttoihin tulee uusi mielenkiintoinen toiminto

Näin käytät Google Street View'tä
Street View:

Kun avaat Street View -näkymän jostakin paikasta tietokoneella, näet karttanäkymän vasemmassa alakulmassa, jotta voit navigoida helposti alueella. 

© Google Street View

4. Siirry takaisin tavalliseen karttaan

Jossain vaiheessa joudut palaamaan normaaliin karttanäkymään – ehkä haluat tarkistaa, missä päin tutkimaasi karttaa oletkaan. 

Voit tehdä sen eri tavoin, mutta helpointa on yksinkertaisesti painaa näppäimistön ESC-näppäintä!

5. Käytä Google Street View'tä puhelimella

Google Maps on tietysti saatavana myös puhelinsovelluksena, joka on yleensä esiasennettuna Android-puhelimeen. Jos näin ei ole, sovelluksen voi ladata täältä. Voit myös ladata Google Maps -sovelluksen iPhoneen täältä.

Puhelimessa Street View on hieman erilainen, sillä sinun on ensin napsautettava Google Mapsin oikeassa yläkulmassa olevaa kerroskuvaketta, ennen kuin löydät keltaisen ihmishahmon luettelon kuvakkeista. 

Street View toimii sen jälkeen lähes samalla tavalla kuin tietokoneella. 

Lue myös: Aja edullisemmin ja kestävämmin Google Mapsin avulla

Google Street View Google Mapsin kautta matkapuhelimella sekä Androidille että iPhonelle
Google Street View puhelimessa:

Puhelimella keltainen ihmishahmo vie myös Street View'n kuviin. Kun tämä näkymä valitaan Google Maps -palvelussa, kartalla näkyy, missä Street View -näkymä on käytettävissä.

© Google Street View

6. Katsele vanhoja katukuvia Google Street View'ssä

Street View ei ole vain työkalu, joka vie sinut katunäkymiin maapallon toisella puolella. Se on myös aikakone! 

Kun napsautat Street View'n Näytä lisää päivämääriä -linkkiä, näet, miltä paikka näytti edellisen kerran Google-auton ajaessa paikan ohi aina vuoteen 2008 saakka. 

Tästä voit lukea lisää KotiMikro-lehden numeron 12/2023 artikkelista "Kuvia kotikadusta eri vuosilta". Löydät sen myös Etunurkasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...