digitalkunst

Kolme digitaidetta tekevää artistia

Digitaalinen taide on oma taiteenlajinsa, jossa käytetään apuna tietokonetta. Poimimme artisteista kolme, joihin kannattaa tutustua lähemmin.

maanantai 12. joulukuuta 2016

Digitaalinen taide on myös oppiaine ja digitaalista taidetta ja muotoilua tuetaan yhteiskunnan toimesta.

Verkkogallerioista suosituimpiin kuuluu Adoben Behance, ”taiteilijoiden LinkedIn”, jossa vierailee joka kuukausi miljoonia kävijöitä.

Adobe hankki Behancen neljä vuotta sitten, jolloin palvelulla oli jo miljoona käyttäjää, jotka esittelivät teoksiaan. Myös tässä esiteltävät kolme artistia julkaisevat töitään Behancessa. Sieltä voi kuka tahansa hakea inspiraatiota.

1. Alberto Seveso Alberto Seveso, jonka teos on yllä, tekee vangitsevan kaunista, vesivärityyppistä jälkeä. Hän on työskennellyt monelle tunnetulle yritykselle, kuten muun muassa Adobelle, Nikonille ja Sonylle. Kameroita, kuulokkeita ja muuta elektroniikkaa koristava Seveson taide on hyvin suosittua ja arvostettua.

Lisää italialaisen Alberto Seveson töitä

2. Evgeny Parfenov Venäläinen Evgeny Parfenov on freelance-kuvittaja, joka on tehnyt töitä eri julkaisuille, mukaan lukien Rolling Stone, Times ja Wired.

Parfenov on erikoistunut muotokuviin ja tunnetaan muun muassa Obaman, Merkelin ja Christiano Ronaldon muotokuvista.

Katso Evgeny Parfenovin töitä

3. Bram Vanhaeren Bram Vanhaeren on työskennellyt digitaiteilijana vuodesta 2004. Hän työstää vakuuttavia hahmoja luonnollisissa tilanteissa omassa elementissään. Vanhaerenin teoksiin kuuluu muun muassa juokseva Michael Johnson, Muhammed Ali iskemässä ja Leonardo Di Caprio elokuvassa The Revenant.

Katso Bram Vanhaerenin töitä

> Lue lisää: Loihdi hienoja digitaalisia taideteoksia

Ehkä sinua kiinnostaa...