Suunnittele lomasi Googlen palvelun avulla
Google Matkat.

Google lopetti Google Trips -palvelun. Lomamatkaa voi kuitenkin suunnitella Googlen Matkat-palvelussa, jossa voi tehdä muun muassa lento- ja hotellihaut.

© Google

Google sulki suositun matkailupalvelun

Google on sulkenut suositun Trips-palvelun, jossa pystyi tekemään matkasuunnitelmia. Tilalle tullut palvelu on kuitenkin entistä kätevämpi.

keskiviikko 4. syyskuuta 2019


Googlen Trips-sovellus ehti pitkään olla käytännöllinen työkalu loman suunnittelussa.

Sovelluksella pysyivät hanskassa niin lennot kuin hotellivaraukset, mutta nyt Google on pistänyt lapun Tripsin luukulle, eikä palvelu enää toimi.

Mikään katastrofi Tripsin sulkeminen ei ole. Päinvastoin, sillä tilalle tullut Googlen uusi Matkat-palvelu toi matkailutoiminnot saman katon alle.

Suunnittele matka Google Matkat -palvelussa

Googlen matkailupalvelu on nimeltään Matkat. Palvelussa voi hakea lentoja ja hotelleja sekä tutustua matkakohteisiin.

Matkakohteen voi valita ehdotetusta listasta ja listaa laajentamalla pääsee karttaan, josta näkee ympäri maailman olevien kohteiden halvimmat hinnat. Valitsemalla kartalta kohteen saa näkyviin kaikki lentoyhtiöt ja hinnat.  

Myös kohteen hotellit saa selkeään esittelyyn hintoineen. Lisätietoja kohteesta pääsee lukemaan Tutustu-kohdasta. Tietoa on monipuolisesti säätilasta ravintolaoppaisiin.

Google Matkat -palveluun pääset tästä.

Google Matkat
Google Matkat.

Googlen Matkat-palvelussa voi helposti suunnitella lomamatkan. Suunnitelmaa voi myöhemmin jatkaa ja muuttaa, kun palvelua käyttää kirjautuneena Google-tililleen. Palvelussa voi lisäksi tarkastella tekemiensä matkojen tietoja. 

Katso lisää lomatekemistä Google Mapsista

Matkat-palvelussa tehdyt varaukset näkyvät automaattisesti myös Google Maps -karttasovelluksessa, kun Matkat-palvelua käyttää kirjautuneena Google-tililleen.

Palvelu näyttää käyttäjälle myös tämän omien matkojen aikajanan, jolla ovat muun muassa vahvistetut varaukset.

Monet Trips-palvelun toiminnot ovat jo pitkään olleet käytettävissä Google Mapsissa, jossa voi esimerkiksi merkitä paikkoja, joissa haluaa käydä.

Esimerkiksi Google Mapsin mobiilisovelluksen alalaidasta pääsee listaamaan karttakohteen paikat apteekeista yökerhoihin ja nähtävyyksiin.

Google Maps -palvelussa näkyvät myös tallennettujen kohteiden lisäksi esimerkiksi hotellivaraukset sekä Google Kalenteriin merkityt tapaamiset ja tapahtumat tietyssä paikassa.

Varauksiin ja muihin merkintöihin pääsee Google Mapsissa, kun avaa valikon vasemmasta yläkulmasta ja valitsee Omat paikat. Varausmerkintöjen, tapahtumien ja tapaamisten paikkatiedot näytetään Varaukset-kohdassa.

> Lue myös: Google Mapsin reittiopastus saa uuden kätevän toiminnon


Ehkä sinua kiinnostaa...