Google Cloud Print suljetaan

Puhelimesta tulostaminen tietokoneeseen kytketylle tulostimelle ei vuoden päästä enää onnistu Google Cloud Print -palvelun kautta. 

Google sulkee suositun tulostuspalvelun

Google karsii rönsyjään ja sulkee taas yhden suositun palvelun. Tällä kertaa lapun luukulle saa Google Cloud Print.

keskiviikko 27. marraskuuta 2019 teksti Henning Dadkhah Rasmussen


Käyttäjät ympäri maailman ovat vuodesta 2010 asti saaneet nauttia Googlen Cloud Print -palvelusta, beetana mutta kuitenkin.

Palvelun avulla on voinut esimerkiksi lähettää työpaikan tietokoneelta tai puhelimesta tiedoston kotikoneen tulostimelle. 

Google Cloud Print on ollut uraauurtava palvelu ja sitä on KotiMikrossakin kehuttu useaan otteeseen, muun muassa hyvänä vaihtoehtona hintavalle verkkotulostimelle.

Google Cloud Print sulkeutuu vuoden sisällä

Google kirjoittaa tukisivuillaan, että Google Cloud Print on viimeisen kerran käytettävissä 31. joulukuuta 2020. Toisin sanoen tammikuun alusta 2021 millään laitteella ei enää saa yhteyttä Googlen pilvitulostajaan.

Vaihtoehdon etsimiselle on siis hyvää aikaa, mutta eri juttu on, mistä Google Cloud Printin korvaajan löytää, jos ylipäänsä löytää. 

Yksin ja edellä aikaansa

Kuten monet muutkin googlen testilaboratorion tuotteista, myös Google Cloud Print edusti jotain uutta ja ihmeellistä, kun se julkaistiin.

Nykyään vastaavia toimintoja tarjoavia sovelluksia ja palveluita on jo saatavilla muilta valmistajilta.

Mutta Googlen ekosysteemin kaltaista yhteensopivuutta ei muista tulostuspalveluista tahdo löytyä, kun ottaa huomioon esimerkiksi yhtiön Android-järjestelmän ja selaimen, joka on kiistatta maailman käytetyin.

Toimi näin, jos käytössäsi on Cloud Print

Jos olet pelkästään käyttänyt Cloud Print -toimintoa lähettämällä tiedostoja kotitulostimelle joltain muulta tietokoneelta, yksi vaihtoehto on Printer Pro, josta on saatavana sovellus iPhonelle ja iPadille, mutta joka on maksullinen.

Jos taas olet käyttänyt Google Cloud Print -toimintoa Android-laitteella, voit siirtyä käyttämään laitteen mukana tullutta tulostuspalvelua tai tulostinvalmistajan sovellusta, kuten esimerkiksi HP-tulostuspalvelulaajennusta. 

Google pistää lapun Cloud Printin luukulle, koska palvelun suosio on laskussa. Tähän on vaikuttanut varsinkin se, että tulostimissa on nykyään etätulostusominaisuus vakiona, ja se toimii, vaikka tietokone ei olisi päällä.

Jos harkitset uutta tulostinta, niin hyvä vaihtoehto on laite, jossa on verkkoliitäntä ja jota voi hallita sovelluksen avulla. Nämä ominaisuudet löytyvät esimerkiksi jo Canonin keskihintaisista malleista.


Ehkä sinua kiinnostaa...