Kädet pitelevät puhelinta, jossa Facebook avoinna, taustalla sovellus tabletissa ja tietokoneella.

Facebook-sovellus lakkaa toimimasta Windows 10:ssä.

© Shutterstock

Windows 10 jättää hyvästit Facebook-sovellukselle

Facebook lopettaa maaliskuun alusta tuen Windows 10:n Facebook-sovellukselle. Sovelluskäyttö onnistuu kuitenkin edelleen BlueStacks-ohjelman kautta.

torstai 27. helmikuuta 2020 teksti KotiMikron toimitus


Helmikuun 2020 loppu hautaa bittihistorian hämärään Windows 10:lle tehdyn Facebook-sovelluksen, joka on ollut ladattavissa Microsoft Storesta.

Facebook on ilmoittanut lopettavansa Windows-sovelluksen tuen.

Tuen loppuminen tarkoittaa, että jatkossa Windows 10:stä pääsee Facebookiin vain selaimella.

Tämä on myös ollut suosituin tapa, ja siksi Facebook on luultavasti todennut, että vähälle käytölle jäänyt sovellus saa mennä, koska ylläpito vaatisi käyttäjämääristä huolimatta resursseja.

Epätoivoon ei tarvitse vaipua, vaikka rakas Facebook-sovellus kuopataankin. Jos sovellusympäristö on tutumpi kuin selainkäyttö, niin Facebookin Android-sovelluksen voi tuoda Windowsin työpöydälle BlueStacks-ohjelman avulla.

Näin voit käyttää Facebookin mobiilisovellusta Windows 10:ssä

BlueStacks on eräänlainen emulaattori, jonka avulla voi käyttää tuttuja Android-sovelluksia Windows 10:n työpöydällä.

Ohjelmassa kirjaudutaan Google-tilille, minkä jälkeen sovelluksia pääsee lataamaan Googlen sovelluskaupasta. 

Tietokoneen näytöllä mobiilisovellukset näkyvät kookkaampina ja niiden käyttämiseen voi hyödyntää tietokoneen hiirtä ja näppäimistöä.

Osa BlueStacks-ohjelmaan tuoduista sovelluksista täyttävät koko näytön, osa toimii pienemmässä, enemmän puhelimen ruutua muistuttavassa ikkunassa.

Ohjelmaan tuoduille mobiilisovelluksille luodaan pikakuvakkeet Windowsin työpöydälle, josta sovellukset voi myös käynnistää. 

>> Ohjelma löytyy Etunurkasta ja siellä olevasta artikkelista selviää, kuinka Android-sovelluksia voi käyttää Windows 10:ssä (vaatii kirjautumisen).


Ehkä sinua kiinnostaa...