Ordsky

Varo vaarallista Facebook-testiä!

Teitkö sanatestin Facebookissa? Jos latasit sovelluksen, joka kertoo eniten käyttämäsi sanat, annoit samalla sovellukselle luvan päästä käsiksi lähes kaikkiin tietoihisi.

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Yli 16 miljoonaa ihmistä on jo käyttänyt sovellusta, joka kertoo, mitä sanoja käyttäjä käyttää Facebook-päivityksissään. Sovellus on tietosuojan ja yksityisyyden kannalta vähintään arveluttava, sillä se edellyttää lupaa päästä käyttäjän tietoihin, kuten muun muassa nimeen, ikään, sukupuoleen ja kaverilistaan.

Sanatestisovelluksen kehittänyt eteläkorealainen Vonvon-yhtiö saa tietää myös käyttäjän ip-osoitteen sekä hänen käyttämänsä laitteen, selaimen ja kielen. Yhtälailla Vonvon pääsee käyttäjän kuviin ja myös niihin, joissa käyttäjä on merkittynä.

Sovelluksen toimintaa on nyttemmin muutettu niin, että sen pääsyä tietoihin voi rajoittaa. Lisäksi Vonvon on ilmoittanut, että tietoja ei käytetä muuhun kuin sovelluksen parantamiseen. Sovelluksen yksityisyysasetuksissa on kuitenkin maininta, että käyttäjä antaa oikeuden myydä käyttäjän tietoja edelleen.

Vastaavia testejä on Facebookissa useita, ja ne ovat hyvin suosittuja. Kannattaa silti miettiä kaksi kertaa ja lukea ehdot tarkkaan, ennen kuin osallistuu testiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...