Tarkista Facebook-tilisi näkyvyys

Tarkista profiilisi Stalkscan-palvelussa, niin näet, kuinka paljon jaat tietoa.

© Shutterstock

Tarkista: Kuinka paljon Facebookistasi näkyy muille?

Oletko tietoinen, millainen osa Facebook-profiilistasi on muiden nähtävänä? Stalkscan-palvelussa voit tarkistaa, kuinka avoin profiilisi on.

torstai 23. elokuuta 2018 teksti M. Flinck


Ahkeralle Facebook-päivittäjälle kertyy paljon postauksia. Kaikki omat julkaisut eivät välttämättä ole aivomyrskyn tuotoksia, vaikka joukossa ei niitä perjantai-illan aivopieruja olisikaan.

Onneksi aika kultaa muistot ja loput unohtaa onnellisesti. Paitsi että netti ei unohda mitään. Iso osa voi olla edelleen muiden, itselle tuntemattomien käyttäjien luettavissa, ja myös kenen tahansa saatavilla, jolla on pääsy verkkoon.

Suolaa haavoihin tai hunajaa muisteluihin voi hieroa Stalkscan-palvelussa, jossa voi tarkistaa, mitä omia julkaisuja on muiden saatavilla.  

Näin Stalkscan toimii

Kirjaudu Facebookin ja avaa oma sivusi. 

Kopioi sivun osoite ja liitä sen Stalkscanin hakuruutuun. Näin saat esiin kaiken jakamasi, kuten kuvat, paikat, joissa olet käynyt, ja tykkäyksesi, niin kirjat kuin elokuvat.

Stalkscan kertoo, mitä Facebookistasi näkyy maailmalle

Stalkscan kertoo, mitä Facebookistasi näkyy maailmalle.

© KotiMikro

Lue myös: Näin suojaat tietosi Facebookissa

Ennen kuin tarkistat profiilisi Stalkscanilla, kirjaudu ulos Facebookista. Näet nimittäin kaiken, jos olet samaan aikaan kirjautuneena Facebookiin, kun käytät Stalkscan-palvelua.

Kun olet kirjautuneena ulos Facebookista, näet Stalkscanilla sen, mitä kirjautumaton käyttäjä voi nähdä. 

Stalkscan käyttää vain Facebookin omia hakutoimintoja, eikä ohita käyttäjän tietosuojavalintoja, joten yksityiseksi määritelty pysyy yksityisenä.

Lue lisää asiaa Facebookista

Hallitse yksityisyyttäsi

Tuoreimmassa KotiMikrossa kerrotaan, kuinka hallitset omaa profiiliasi, ja lehdessä esitellään työkaluja Facebookin tiedonkeruun rajoittamiseen.

Artikkelin luettuaan ymmärtää paremmin, kuinka tietoja kerätään ja kuinka voi ainakin yrittää välttää tietojensa vuotamisen kolmannen osapuolen toimijoille, jotka käyttävät tietoja muun muassa kohdistettujen mainosten näyttämiseen. 

Lisää tärkeää tietosuoja-asiaa voit lukea KotiMikron numerosta 13/2018. 

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa. 

Nyt saat neljä numeroa KotiMikroa ja kätevän bluetooth-näppäimistön, jota voit käyttää tabletin ja puhelimen kanssa, yhteishintaan vain 21,90 eurolla.

Bluetooth-näppäimistöllä lisäät tablettisi ja puhelimesi käytettävyyttä ja kirjoitat pitkiäkin tekstejä helposti. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...