Facebook

Poista hakujälkesi Facebookissa

Voit tarkastella kaikkia Facebook-hakujasi – ja niin voi Facebook myös tehdä. Hakuhistoria on kuitenkin poistettavissa.

perjantai 13. marraskuuta 2015 teksti Martin Haverholm.

Facebook tallentaa kaiken, mitä käyttäjä sillä hakee – aina ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Henkilökohtaisia hakuja saatetaan käyttää esimerkiksi niin, että niiden avulla voidaan näyttää käyttäjälle mainoksia, jotka on valittu käyttäjän hakumieltymysten mukaan.

Hakuhistorian voi kuitenkin pyyhkiä tyhjäksi, eikä se vaadi kuin hieman valikoihin sukeltamista.

Näin tyhjennät hakuhistoriasi:

Napauta Facebookissa yläreunan hakukenttää, niin esiin tulee viimeisimmät hakusi. Valitse suurennuslasin alta Muokkaa. Esiin tulee koko hakuhistoriasi.

Voit poistaa yksittäisen haun valitsemalla haun kohdalla oikealla olevan painikkeen, jonka kuvana on poikkiviivalla varustettu ympyrä (lukkokuvakkeen oikealla puolella) ja valitsemalla Poista. Kaikki haut voi poistaa valitsemalla ylhäältä oikealta Tyhjennä haut.

Näin tyhjennät toimintalokisi:

Facebook tallentaa kaikki tekemäsi julkaisut ja kommentit Toimintalokiin. Sitä ei voi tyhjentää kerralla, mutta yksittäisiä kohteita voi poistaa:

Napauta yläpalkin oikeassa reunassa olevaa nuolta ja valitse Toimintaloki. Voit poistaa julkaisun valitsemalla sen kohdalla oikealla olevan kynä- tai tähtikuvakkeen julkaisulajista riippuen ja valitsemalla Poista.

Ehkä sinua kiinnostaa...