Hallitse Facebookin näyttämiä mainoksia

Facebookin asetuksia säätämällä voit helposti määrittää, mitä mainoksia sinulle näytetään.

© Shutterstock

Hallitse Facebookin näyttämiä mainoksia

Facebookin ilmaisuuden hintana on mainokset, joita palvelu yrittää räätälöidä sinulle. Aina kohdistus ei mene kohdalleen, mutta voit myös itse vaikuttaa siihen, mitä mainoksia somesivullasi näytetään.

maanantai 20. marraskuuta 2017 teksti P. Jensen


Onko tuttua, kuinka omalle Facebook-sivulle ilmestyy mainoksia tuotteista, jotka eivät voisi vähempää kiinnostaa?

Facebook on ilmainen palvelu, jonka ilmaisuuden hintana on mainokset, joita palvelu pyrkii kohdistamaan käyttäjän mieltymysten mukaan. Somejätin markkina-algoritmi ei kuitenkaan ole sataprosenttisen toimiva.

Mainosten välttämäinen on vaikeaa ellei mahdotonta, ja kun niitä kerran joutuu sietämään, niin ainakin voi yrittää sietää sellaisia, jotka ovat tähdellisiä oman kuluttajaeksistenssin kannalta.

Lue myös: Hallitse Facebook-seinääsi helposti

Näin olet Facebook-mainosten herra

Valitse yläreunan työkalurivin kärjellään oleva kolmio ja valitse esiin tulevasta valikosta Asetukset ja edelleen Mainokset.

Sivulla on tietoja, jotka vaikuttavat sinulle näytettäviin mainoksiin. Ylin, Omat kiinnostuksen kohteesi, on ilmeinen sylttytehdas saamiisi mainoksiin.

Valitse se, niin voit tarkastella aiheita ja niihin liittyviä mainoksia.

Voit poistaa kohteita joko suoraan viemällä hiiren kohteen päälle ja napsauttamalla esiin tulevaa poistopainiketta tai avaamalla kohteen ja valitsemalla, ettei se enää kiinnosta.

Näkemiesi mainosten määrä ei vähene, mutta näet ainakin mainoksia sinua kiinnostavista asioista.

Lue lisää Facebookin toiminnasta ja käytöstä

Ehkä sinua kiinnostaa...