Facebook  - ilmoitukset
© Shutterstock

Ei enää Facebook-kutsuja peleihin ja sovelluksiin

Kohta ei enää tarvitse katsella peli- ja sovelluskutsuja Facebookissa. Kutsutoiminto poistetaan samalla, kun kehitystyökaluihin tehdään muutoksia.

keskiviikko 20. joulukuuta 2017 teksti P. Jensen

Tämä ominaisuus on koettu monta kertaa: somekaverit ovat ryhtyneet pelaamaan Hay Dayta, CDandy Crushia tai jotain muuta Facebookissa pelattavaa peliä, ja pian sen jälkeen on tullut 8 pelikutsua – päivässä.

Sovelluskutsut voi toki torpata, mutta se vaatii melko työlästä säätämistä. Vaan kohta sekin on tarpeetonta, sillä Facebook poistaa toiminnon, jolla voi kutsua kavereita peliin.

Facebook kirjoittaa asiasta blogissaan.

Muutos tulee voimaan kaikilla käyttäjillä 6. helmikuuta 2018, joten jos liipaisimella on nippu Candy Crush -kutsuja, niin ne on syytä lähettää nyt.

Jos haluat vielä enemmän pitää silmällä Facebookiasi, niin ota luupin alle yksityisyysasetuksesi.

Facebook poistaa toimintoja

Sovelluskutsujen lisäksi Facebook poistaa myös muita toimintoja.

Tähän asti on ollut mahdollista kommentoida sivustoilla, kunhan on ollut kirjautuneena Facebookiin selaimessa. Kommentit on varustettu omalla profiilikuvalla ja nimellä ja kommentit ovat näkyneet myös sivuston Facebookissa.

Myöskään tämä ei enää ole mahdollista 6. helmikuuta 2018 jälkeen, jolloin kommenttiketjun peilauksen tuki sivustolta Facebookiin lopetetaan.

Lisäksi Facebook poistaa tykkää-napin pelisovelluksista. Jatkossa pitää siirtyä pelin Facebook-sivulle tykkäämään sovelluksesta.

Lue lisää Facebookin muutoksista palvelun blogikirjoituksesta.

Lue lisää Facebookin toiminnasta ja käytöstä

Ehkä sinua kiinnostaa...