Fortnite-meemit

Fortnite on yksi tämän hetken kuumimmista tietokonepeleistä. Peli on poikinut useita meemejä.

5 netti-ilmiötä, joita et ymmärrä – mutta jotka jokainen teini tuntee!

Aikuinen on yleensä aina vähän pihalla nuorten jutuista. Näin se on aina ollut, ja niin sen varmaan kuulukin olla. Tässä on viisi asiaa, jotka ovat tällä hetkellä tärkeitä nuorisolle, ja joista olet saattanut ehkä kuulla, mutta jotka ovat jääneet sinulle mysteeriksi.

tiistai 7. elokuuta 2018 teksti M. Haverholm

1. Floss-tanssi

Flossaus voi näyttää helpolta, mutta vaatii hyvää koordinaatiota, jotta tanssi ei mene pieleen.  

Floss-tanssia käytetään hulluttelunumerona ja yllättävänä kuvapommina videoissa.

Tanssista tuli nopeasti maailmanlaajuinen ilmiö, kun YouTube-tanssija Russell Horning, taiteilijanimeltään Backpack Kid, julkaisi flossausvideon Instagramissa vuonna 2016. Video levisi netissä kuin kulovalkea. Nyt 16-vuotiasta amerikkalaista, jolla oli kaksi vuotta sitten 30 seuraajaa, seuraa Instagramissa kaksi miljoonaa fania. 

Floss-tanssi

Some otti flossauksen omakseen sen jälkeen, kun Russell Horning alias Backpack Kid vuonna 2016 julkaisi Floss-tanssistaan videon. Kuva on Katy Perryn musiikkivideolta vuodelta 2017.

© Backpack Kid // Youtube

Tänään ei juuri tule vastaan alle 18-vuotiasta, joka ei osaisi flossata. 

Joidenkin aikuistenkin tietoisuuteen Backpack Kidin tanssi tuli, kun hän esiintyi Katy Perryn musiikkivideon taustalla viime vuonna.

Floss-tanssi saavutti taas uusia korkeuksia, kun flossauksesta tuli voitontanssi Fortnite-peliin.

Mistä päästäänkin ilmiöön numero kaksi.

2. Fortnite-tietokonepeli

Floss-tanssi löysi tiensä myös Fortnite-peliin.

Floss-tanssi löysi tiensä myös huippusuosittuun Fortnite-peliin.

Fortnite koostuu kahdesta tietokonepelistä. Toisessa pelaajat tuhoavat yhteistyössä zombeja (Fortnite: Save the World) ja toisessa tapellaan kaikki vastaan kaikki -periaatteella, tavoitteena olla viimeinen eloonjäänyt (Fortnite: Battle Royale).

Peli on jonkin verran karrikoidumpi ja sarjakuvamaisempi kuin monet muut räiskinnät, ja pelissä painottuu enemmän leikki kuin pyrkimys äärimmäiseen realismiin.

Peli on kuitenkin herättänyt huolta vanhemmissa, sillä Fortnite vetoaa nuorempaan yleisöön kuin realistissävytteiset räiskintäpelit.

Peli on saatavana Windowsille, Macille, PlayStationille, Xboxille, Nintendo Switchille ja iOSille. Pian peli on luvassa myös Android-laitteille. 

Kesäkuussa 2018 Fortnite-pelillä oli 125 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti ja suunnitteilla on mestaruusturnaus vuonna 2019.

Lue lisää asiaa peleistä

Fortnite on tämän hetken suosituimpia tietokonepelejä.

Fortnite on tämän hetken suosituimpia tietokonepelejä.

3. Snapstreaks

Snapchat-palvelussa on toiminto, joka näyttää, kun kaksi käyttäjää on lähetänyt toisilleen viestejä – niin sanottuja snappeja – viimeisten 24 tunnin aikana ja ynnää, kuinka monta päivää peräkäin näin tapahtuu.

Jos molemmat snappailevat (tai snäppäilevät, kuinka vaan, toim.huom.) toisilleen joka päivä viikon ajan, syntyy snapstreak, "snäppiputki".  

Snapstreakit kertovat joillekin käyttäjille, kuinka hyviä kavereita ollaan, ja ystävyys voi olla koetuksella, jos snapstreak katkeaa.

Monelle snapstreakit ovat vain harmitonta hupia, mutta on myös heitä, jotka ahdistuvat yrittäessään pitää vuorokaudessa yllä useita snapstreakeja.

Tänä vuonna 6. kesäkuuta tehtiin ennätys, 1286 päivää kestänyt snapstreak, eli kaksi käyttäjää oli snäppäillyt keskenään vähintään kerran päivässä kolmen ja puolen vuoden ajan yhtäjaksoisesti.

Snapchat snapstreak

Voi ottaa koville, kun Snapchatin snäppiputki, snapstreak, katkeaa.

4. Kiki Challenge

Tämän ilmiön ideana on, että noustaan hitaasti liikkuvan auton matkustajan paikalta auton vierelle tanssimaan kanadalaisen hiphopparitähden Draken tekemän In my Feelings -kappaleen tahdissa.

Kaikki alkoi, kun Shiggy-niminen koomikko julkaisi netissä videon, jossa hän tanssii Draken kappaleen tahtiin pysäköidyn autonsa ulkopuolella.

Uusi somessa leviävä muunnos, jossa noustaan liikkuvan auton vierelle, on aiheuttanut jo onnettomuuksia ja poliisi varoittaa monessa maassa vaarallisesta temppuilusta.

Oheisella videolla on karmeita ja vähemmän karmeita versioita suositusta mutta vaarallisesta Kiki-somehaasteesta. 

5. Musical.ly/Tik Tok

Musical.ly on sosiaalinen verkosto, joka perustuu käyttäjien molemminpuoliselle rakkaudelle musiikkiin. 

Käyttäjät tekevät sovelluksen avulla lyhyitä 15 sekunnin mittaisia videopätkiä, joilla he laulavat, tanssivat tai vai juttelevat, ja muut käyttäjät reagoivat videoihin.

Moni tunnettu artisti on markkinoinut uusia singlejään Musical.lyn kautta, kuten muun muassa Ariana Grande, Selena Gomez ja Shakira.

Elokuun alusta Musical.ly yhdistyi Tik Tokiin, joka on vastaava someverkko, ja Musical.lyn nimeksi tuli Tik Tok – mutta vain nimi vaihtui, sisältö on sama.

Myös edellä mainittu flossaus on suosittua Tik Tokissa. Alla olevalla videolla on maistiaisia Musical.lyn (nyt siis Tik Tokin) flossaajista. 

Jos haluat uppoutua uusiin (nuoriso)ilmiöihin tietokoneen tai mobiililaitteen äärellä, niin tee se huomaavaisesti muita häiritsemättä – käyttämällä kuulokkeita. 

> Nyt saat käytännölliset kuulokkeet ja 4 numeroa KotiMikroa yhteishintaan vain 21,90 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...