3 näppärää lomavinkkiä Google Mapsille

Google Maps on hyödyllinen tiennäyttäjä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Lue tästä, kuinka hyödynnät palvelua lomareissulla.

tiistai 28. heinäkuuta 2020 teksti H. Rasmussen

Nykyään on jo harvinaista, että matkanjohtaja istuu bussin etupäässä paperikartan kanssa ja ohjaa nähtävyyksien luo.

Matkalaisilla on yleensä älypuhelin matkassa, jolloin käytössä on myös ajan tasalla oleva kartta, joka ei rypisty ja joka löytää kohteen kuin kohteen.

Puhelimeen asennettu Google Maps -sovellus on monipuolinen tiennäyttäjä ja oiva apukuski, kun pitää löytää reitti oudossa paikassa.

Seuraavat kolme Google Maps -vinkkiä ovat hyödyllisiä myös lomamatkalla. 

Tallenna kartta puhelimeen

Google Maps on kätevä suunnistussovellus niin jalankulkuun kaupunkiympäristössä kuin apukuskina autossa.

Sovelluksessa on myös näppärä toiminto, jolla voi säästää datakuluissa ja myös hermoja, jos yhteys sattuu olemaan kehno tai jos kenttää ei ole lainkaan.

Kun lataa ennen matkaa lomakohteen kartan valmiiksi puhelimeen, niin karttaa voi käyttää offline-tilassa, eli ilman verkkoyhteyttä.

Avaa sovelluksessa kohteen esittely ja avaa valikko oikean yläkulman kolmesta pisteestä. Valitse Lataa offline-kartta. Voit lähentää tai loitontaa kehyksen sisällä olevaa karttaa ja rajata näin ladattavan alueen. Alareunassa kerrotaan, paljonko offline-kartta vie puhelimen tallennustilaa. Käynnistä lataus valitsemalla Lataa.

Suunnittele reitti ja lisää sille pysähdyksiä

Matkalla on yleensä tapana pysähtyä katsomaan nähtävyyksiä ja muita kohteita.

Google Mapsilla voi laatia reitin ja lisätä siihen pysähdyksiä, jos haluaa esimerkiksi poiketa tietyllä kadulla tai nähdä jonkin nähtävyyden.

Pysähdykset voi lisätä reitin valinnan jälkeen ja pysähdysten järjestystä voi myös muuttaa. 

Napauta oikean yläkulman kolmea viivaa ja valitse sitten Lisää pysähdys, niin valikkoon voi lisätä uuden kohteen. Pysähdysten järjestystä voi muokata vetämällä tiettyjä kohteita luettelossa joko ylöspäin tai alaspäin.

Vältä nähtävyyksien ruuhka-ajat

Suosittuihin kohteisiin joutuu yleensä aina jonottamaan, mutta pahimmat jonot voi välttää Google Mapsin avulla.

Sovelluksella voi tarkistaa, milloin tietyssä kohteessa on ruuhkaista.

Voit tarkistaa asiakkaiden määrän kyseisellä hetkellä sekä ruuhkaisimmat tunnit.

Tiedot perustuvat käynneistä kerättyihin tietoihin, jotka Google saa laitteista, joiden sijaintipalvelut ovat käytössä.

Avaa kohde, kuten museo tai tavintola sovellukseen ja vieritä näkymää, niin näet Suositut ajat -kohdasta, milloin kohteessa on ruuhkaisinta. Voit tarkastella muiden aikojen ruuhkatietoja napauttamalla kellonajan pylvästä.Ehkä sinua kiinnostaa...