DM_front.jpg

Vuorovaikutteisia designelämyksiä

Samsung on tuonut Suomeen ”Interactive Design Showcase” -näyttelynsä, joka on esillä Designmuseossa Helsingissä osana Korean Design -näyttelykokonaisuutta.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kuva: Jussi Tiainen

”Samsungin Lontoossa sijaitseva Samsung Corporate Design Centre toimii jatkuvassa vuorovaikutuksessa taiteilijoiden kanssa. Nyt Helsingissä esillä oleva näyttely on rakennettu yhteistyössä korealaisten videotaiteilijoiden kanssa ja teoksissa on hyödynnetty Samsungin televisioita, videokameroita, tietokoneita ja matkapuhelimia”, Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero kertoo.

Samsung Interactive Design Showcase oli ensimmäistä kertaa esillä Soulissa, Koreassa vuonna 2009. Suomalaiset saavat nauttia näyttelystä ensimmäisenä Pohjoismaissa.

” Samsungilla arvostetaan hyvin paljon suomalaista muotoilua ja meille on suuri kunnia, että näyttelymme pääsee esille yhdessä maailman arvostetuimmista design-museoista”, Carrero sanoo.

Yleisöllä on näyttelyssä aktiivinen rooli osana taidekokemusta.

” Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi Seok-Jun Ha:n Mosaic-teosta. Siinä käyttäjä ottaa itsestään potretin matkapuhelimella samalla kun yrittää löytää ’oikeaa asentoa’”, Carrero vihjaa.

Samsungin teknologia siivittää vuorovaikutteisia designelämyksiä Designmuseossa Helsingissä 29.5.2011 asti. Korean Design -näyttely on esillä Designmuseossa osoitteessa Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki. Designmuseo on auki tiistaisin klo 11–20 ja keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–18 (maanantaisin suljettu).

Ehkä sinua kiinnostaa...