CES 2016: Oculus Rift

Virtuaalitodellisuus hyppii silmille

CES 2016: Tämän vuoden kuumia aiheita CES-messuilla on virtuaalitodellisuus. Virtuaalipöhinän keskiössä on varsinkin Oculus Rift -lasit.

perjantai 8. tammikuuta 2016

Virtuaalitodellisuuteen pääseminen edellyttää, että katsoo isot lasit päässään keinotekoiseen kolmiulotteiseen maailmaan. Virtuaalihypetyksestä kertoo paljon se, että CES-messuilla on esillä satoja virtuaalitodellisuuteen liittyviä tuotteita.

Hartaasti odotettujen tuotteiden kärjessä on Oculus Rift -lasit. Facebook osti Rift-lasit kehittäneen Oculuksen viime vuonna. Parin miljardin dollarin satsaus varmasti vauhditti kehitystyötä. Lanseerauspäiväksi on ilmoitettu 28. maaliskuuta, ja hintaa laseilla on 599 dollaria. Laseja voi ennakkotilata Suomeen noin 750 eurolla ja täkäläisissä kaupoissa hinta tullee olemaan vieläkin korkeampi.

Hintavaan pakettiin sisältyy lasien lisäksi Oculus Remote -ohjain, Xbox One -ohjain (joka toimi myös tietokoneen kanssa) ja kaksi peliä. Oculus Touch -ohjain tulee saataville vasta tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Oheinen lyhyt video esittelee Oculus Rift -laseja, ja toisesta videosta käy ilmi, mistä virtuaalitodellisuudessa on kysymys. Laseja (ei Oculus Riftit) käyttävä kaveri näkee näyttöjen näkymän, joka seuraa hänen kääntymistään.

Ehkä sinua kiinnostaa...