Huawei MateBook X Pro

Huawein uudessa kannettavassa on näppäimistöön sijoitettu kamera.

© Huawei

Uusi mobiili-ilmiö: Esiin ponnahtava kamera

Näyttöalueen maksimointi mobiililaitteissa ja kannettavissa on saanut valmistajat etsimään etukameralle uutta paikkaa.

keskiviikko 28. helmikuuta 2018 teksti P. Jensen


Mobiililaitteiden valmistajat kilpailevat siitä, kuinka näyttöäalue saadaan mahdollisimman laajaksi. joka reunasta reunaan näyttö tyssää viimeistään yläreunassa nököttävään etukameraan.

Vivo Apex FullView ponnahduskameralla

Kiinalainen Vivo on esitellyt oman ratkaisunsa "ponnahduskamerasta". Yhtiön Apex FullView on prototyyppi, jossa puhelimen etupuoli on kokonaan näyttöä. Etukamera ponnahtaa esiin yläreunasta vain tarvittaessa. 

Esiin ponnahtavaa kameraa esitellään oheisella videolla noin 2 min 10 s kohdasta alkaen.

Huawei MateBook X Pro näppäinkameralla

Huawein uutuustietokone Huawei MateBook X Pro on ohut ja tyylikäs kannettava, jossa on 3K-kosketusteknologialla varustettu 13,9 tuuman Huawei FullView -näyttö. 

Kapeasta kehyksestä on turha etsiä kameraa, sillä se on sijoitettu näppäimistössä ylärivin keskellä olevaan näppäimeen, jota painamalla kamera ponnahtaa esiin. 

Näppäinkameran kuvakulma ei imartele

Kumpikin uutuuksista on äärimmäisen tyylikäs, ja lähes reunaton näyttö on kieltämättä vaikuttava. Kannettavassa kameran sijoittaminen alas näppäimistöön ei välttämättä ole paras vaihtoehto – ainakaan kuvakulmaa ajatellen, joka on vähemmän imarteleva.

Sen sijaan Vivon puhelimen yläreunasta esiin liukuvassa kamerassa on ideaa. Varsinkin kun  se videon perusteella liukuu takaisin rungon sisään automaattisesti kamerasovelluksen sulkemisen jälkeen, eikä jää töröttämään ja rikottavaksi.

Tartu tarjoukseen, niin saat neljä numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...