Flybike

Unelmista totta – Lentävä polkupyörä valmistui

Jules Vernen unelmana oli rakentaa lentävä polkupyörä, ja nyt tuo unelma on täyttynyt. Tšekkiläiset yritykset Technodat, Evektor ja Duratec ovat luoneet lentävän Flying Bike -polkupyörän.

perjantai 5. lokakuuta 2012

Pyörän suunnittelussa käytettiin Dassault Systèmesin 3DExperience-sovelluksia. Dassault Systèmesin 3d-tekniikan avulla suunnittelijoilla oli mahdollisuus valmistaa, testata ja simuloida pyörän ominaisuuksia virtuaalisesti.

Ominaisuuksiltaan Flying Bike on aivan kuin tavallinen polkupyörä – sen voi ajaa sopivalle lentoonlähtöpaikalle. Erikoisen pyörästä tekee se, että sillä voi ajamisen lisäksi tehdä lyhyitä, hallittuja lentomatkoja. Pyörää eivät suinkaan nosta ilmaan siivet, vaan neljän, horisontaalisesti sijoitetun roottorin työntövoima.

”Lentävä polkupyörä on paitsi täyttynyt lapsuuden unelma, myös lahja yhtiöllemme, joka täyttää 20 vuotta. Hanke oli loistava esimerkki siitä, miten monipuolisesti eri alat voivat käyttää nykypäivän 3d-sovelluksia avukseen työssään”, sanoo johtoryhmän jäsen ja Technodatin johtaja Aleš Kobylík.

Ehkä sinua kiinnostaa...