samsungtv

Tv:n ja tietokoneen raja hämärtyy

CES, Las Vegas: Monet valmistajat järjestivät näyttäviä lehdistötilaisuuksia, ennen kuin CES-messut pääsivät kunnolla käyntiin ja kävijät tutustumaan uusiin tuotteisiin. Muun muassa Samsung esitteli uuden tv-mallistonsa.

torstai 10. tammikuuta 2013

Maailman suurimmilla kuluttajaelektroniikkamessuilla Las Vegasissa esitellään taas ripaus tulevaisuutta. Ehkä huomiota herättävin uutuus on Samsungin uusi Smart TV -mallisto.

Samsungin Smart Hub -palveluvalikon uuden S-recommendation-toiminnon avulla käyttäjän ei enää tarvitse selata ja etsiä haluamaansa sisältöä, vaan televisio tekee työn hänen puolestaan ja ehdottaa tv-ohjelmia ja elokuvia, jotka perustuvat hänen katselutottumuksiinsa. Toiminto jakaa ehdotukset viiteen eri ryhmään: Tilausvideopalvelun sisältöön, käyttäjän omaan mediasisältöön, kuten valokuviin ja musiikkiin, sovelluksiin, sosiaalisen median palveluihin ja totta kai käyttäjän katsomaan tv-sisältöön.

Viime vuonna Samsung toi televisioihin puhe- ja liiketunnistuksen, ja tänä vuonna tekniikat ottavat seuraavan kehitysaskeleen. Puhetunnistuksen sanavarasto on entistäkin laajempi ja televisio tunnistaa nyt kahden käden liikeohjauseleitä.

Television taakse asennettava Evolution Kit -lisälaite mahdollistaa sen, että vanhoihinkin televisioihin voidaan päivittää uusin Smart Hub ja sen palveluvalikoima. Päivitys koskee toistaiseksi vuoden 2012 malleja ES7005, ES8005, ES9005 ja E8005. Evolution Kit -suunnitelma ulottuu tällä hetkellä vuoteen 2016 asti, joten käyttäjät voivat siihen asti päivittää televisioihinsa uusimman käyttöliittymän vuosittain. Evolution Kitin lanseerausaikataulu Pohjoismaiden osalta on vielä auki. Tämänhetkisen arvion mukaan laite saapuu myyntiin vuoden toisella puoliskolla.

Samsungin tv-malliston uutuuksia on saatavana entistä suuremmissa kokoluokissa. Tänä vuonna Samsung esittelee led-, oled- ja UHD-televisioita (ultra high definition), jotka kaikki lupaavat huippukatselukokemuksen. Yli 60-tuumaisten televisiomallien valikoima on entistä laajempi, ja S9000-sarjan uhd-televisiossa (kuvassa) on kuva-alaa peräti 110 tuuman edestä.

Samsungin uudet 2013-Smart TV:t saapuvat kauppoihin vuoden toisella neljänneksellä.

Ehkä sinua kiinnostaa...