heartbug

Tutki sydämesi rytmit itse

Suomalais-virolainen SuperECG on avannut sydämen rytmin tutkimiseksi HeartBug-palvelun, joka sisältää laitteen ja kehittyneen tietojärjestelmän aineistojen analysoimiseksi.

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013
heartbug_kiinnitettyna

Helppokäyttöinen HeartBug -laite ei sisällä yhtään painiketta eikä HeartBug -palvelu vaadi asennettavia ohjelmistoja vaan toimii internet-selaimella. Palvelun kehityksessä ovat olleet mukana kardiologian huippuammattilaiset yhdessä laite- ja ohjelmistosuunnittelijoiden kanssa. Palvelua on kehitetty viiden vuoden ajan.

Palvelun avulla kuka tahansa voi tehdä itselleen tutkimuksen, joka on aiemmin vaatinut käynnin erikoislääkärin vastaanotolla. Palvelussa käyttäjä voi tallentaa rekisteröintilaitteella sydämen sähkökäyrää 24 tunnin ajan ja muodostaa itse siitä raportin kehittyneellä analyysijärjestelmällä sekä päätellä sydämensä kunnon raportin avulla. Raportti kertoo sydämen toiminnasta hyvin laajasti: siinä esitetään mm. automatiikan tekemät rytmihäiriölöydökset ja se näyttää urheilun vaikutuksen sydämen toimintaan.

”Olemme kehittäneet mielestämme vallankumouksellisen palvelun. HeartBug on hyvin yksinkertainen käyttää ja analyysijärjestelmä on erittäin tehokas. HeartBug -laite painaa vajaat sata grammaa, toimii piilossa paidan alla ja silti se on ammattilaistasoinen mitaten sydämen sähkökäyrää kolmella kanavalla. Analyysijärjestelmä käy parissa minuutissa läpi noin 100 000 sydämenlyöntiä vuorokauden ajalta ja muodostaa niistä havainnollisen raportin, jota voi verrata palvelun infopankissa oleviin esimerkkiraportteihin. Käytännössä kuka tahansa voi nyt tutkia oman sydämensä rytmit missä ja milloin tahansa”, kertoo johtaja Timo Hakkarainen SuperECG:stä.

HeartBug-raportin esimerkkikuvassa näkyy hyvin, kuinka pulssi on aluksi normaali mutta sitten sydän lopettaa hetkeksi lyömisen ja aloittaa sen jälkeen taas normaalin työskentelyn. Tällaista normaalia pidempää taukoa lyöntien välissä kutsutaan sinustauoksi (merkitty punaisella ympyrällä). Laskennallinen pulssi laskee huomattavasti, vain 18 lyöntiin minuutissa. Tässä tapauksessa tutkimus johti lääkärissä käyntiin ja myöhemmin tahdistinhoidon aloituksen harkintaan.

SuperECG.com-sivulta voi tilata hintaan 195 euroa + postituskulut paketin, joka sisältää ekg-laitteen tarvikkeineen sekä oikeuden analyysijärjestelmän käyttöön.

Ehkä sinua kiinnostaa...