digiexpo2

Tekniikkafanit kokoontuvat DigiExpo-messuilla

Kodin viihde-elektroniikkaa pääsee hypistelemään omin käsin Helsingin Messukeskuksessa pyhäinpäivän viikonloppuna DigiExpo 2011 -messuilla. Tapahtuma kokoaa tuhansittain tekniikasta kiinnostuneita tutustumaan alan uutuustuotteisiin ja joulun pakollisiin hankintoihin laitteissa ja peleissä.

maanantai 31. lokakuuta 2011 teksti Tony Ahlqvist/Maija Vari. Kuvat: Suomen Messut/Markku Ojala.
digiexpo

DigiExpon uskollisimpia kävijöitä ovat pelaajat, jotka pääsevät omin käsin tutustumaan uusimpiin konsoli- ja tietokonepeleihin. Viime vuonna suurena hittinä olivat liiketunnistamiseen perustuvat tekniset uutuudet. Nyt huomio keskittyy uutuuspeleihin, jotka hyödyntävät tuota uutta tekniikkaa. Uutuuspelien lisäksi PlayStation tuo SingStar-kiertueen finaalin DigiExpo-messuille. Suomen SingStar 2011 kruunataan lauantaina 5.11. DigiExpon pelilavalla.

Ohjelmaa kuvasta aloittelijoille ja ammattilaisille DigiExpossa käsitellään tänä vuonna kuvaamista ennätyksellisen laajasti. Luvassa on kaksi ohjelmalavaa, joissa on kymmenittäin esityksiä niin ammattilaisille kuin harrastustaan aloitteleville. Samanaikaisten talviurheilutapahtumien kävijöille on luvassa vinkkejä esimerkiksi extreme-lautailun kuvaamisesta. Kameroita ja kuvaan liittyviä yrityksiä on lähtenyt mukaan aiempaa enemmän, mikä kertoo kuvaamisen suosion lisääntymisestä.

Teknologia kehittyy - miten pysyä perässä? Pelit ja kuvaaminen kehittyvät huimaa vauhtia. Kuluttajille löytyy apua esimerkiksi älypuhelimen valintaan ja tietoa ison harppauksen kehityksessä ottaneista uusista televisioista. Ajankohtaisena aiheena tietoiskulavalla käsitellään myös pilvipalveluiden mahdollisuuksia.

HifiExposta apuja hifistelijöille Samassa yhteydessä järjestettävä HifiExpo tarjoaa apuja niille, joiden vaatimustaso äänen ja kuvan suhteen on piirun verran korkeammalla. Nyt toistamiseen tapahtumankokonaisuudessa järjestettävä laadukkaan äänen ja kuvan tapahtuma osoitti edellisvuonna suosionsa ja kongressiyksikön ja hotellin tiloissa testattavissa olevat laitteet löysivät tuhansia uusia ystäviä.

Aukioloajat: pe 4.11. klo 12-20, la 5.11. klo 9-19, su 6.11. klo 10-17. Pääsyliput: aikuiset 14 e, lapset (7-15 v) 10 e, ryhmät (väh. 10 hlöä) 9 e/hlö, perhelippu 29 e (2 aikuista ja alle 16-vuotiaat lapset), kokoaikalippu 25 e/18 e.

Ehkä sinua kiinnostaa...