cinemizer_fpv

Silmälasit näytöllä

Cinemizer oled -silmälasit ovat kuin pienikokoiset näytöt silmälaseissa. Lisäksi lasien stereo-äänentoisto mahdollistaa esimerkiksi elokuvien katselun tai pelien pelaamisen ilman, että käyttäjän ympäristö häiriintyy.

perjantai 3. toukokuuta 2013

Cinemizerin kehittäjät uskoivat laitteen olevan suosittu erityisesti elokuvien katselussa ja pelaamisessa. Carl Zeissilla, joka laitetta valmistaa, yllätyttiin kuitenkin siitä, kuinka käyttäjät keksivät myös uusia tapoja hyödyntää laseja. Lasit ovat yhtiön mukaan suosittuja varsinkin lennokkiharrastajien parissa.

”Laitetta on käytetty esimerkiksi radio-ohjattavien lennokkien yhteydessä niin, että lennokin älypuhelimeen välittämä kuva on siirrettykin Cinemizer-laseihin, jolloin lennättäjä saa reaaliaikaisen kuvan lennokkinsa ohjaamosta”, kertoo Cinemizer oled -tuotepäällikkö Franz Troppenhagen.

Muita käyttäjiä ovat esimerkiksi hammaslääkäri, joka antaa Cinemizer-lasit asiakkaalleen operoinnin ajaksi rauhoittaakseen tätä. Toinen esimerkki on kiinteistövälittäjä, joka näyttää myytävän kohteen ensin lasien kautta, ennen kuin kohdetta mennään varsinaisesti katsomaan.

Lasien näkökenttä voidaan korjata niin, että sitä voi katsoa henkilö, jonka silmälasien vahvuudet ovat -5 – +2.

Zeiss Cinemizer oled -lasien lasien pohjoismainen jakelija on Focus Nordic. Cinemizer-lasit maksavat noin 750 euroa. Lasien mukana tulee säädettävät nenänvarren sovitepalat, nappikuulokkeet, tarvittavat sovittimet ja kaapelit sekä säilytyslaukku.

Lisävarusteina on saatavana noin 230 euron hintainen, oikeanpuoleiseen korvakappaleeseen kiinnitettävä headtracker-anturi. Se tunnistaa pään liikkeet voimistaen 3d-vaikutelmaa. Apple Kit -sovitinsetillä, joka maksaa noin 80 euroa, lasit saa yhdistettyä Ipod- ja Iphone-laitteisiin, ei kuitenkaan Iphone 5:een.

Ehkä sinua kiinnostaa...