Robotteja CESissä

CES: Tarmokkaat robotit valloittivat Las Vegasin elektroniikkamessuilla.

tiistai 10. tammikuuta 2017 teksti M. Flinck

Globaalit elektroniikkajätit eivät kilpaile kuluttajien kukkaroista pelkästään puhelimilla tai läppäreillä. Kuuminta hottia ovat robotit. Useat yhtiöt kehittelevät erilaisia botteja ihmisten avuksi ja kavereiksi. Kärkijoukossa ovat erityisesti aasialaiset yritykset.

Tämän vuoden CESissä nähtiin koko joukko eri kokoisia, eri muotoisia ja eri toiminnallisuuksilla varustettuja robottitekniikan sovelluksia.

LG esitteli messuilla kaksi jättikokoista robottia (kuva yllä), joiden on tarkoitus tehdä lentokentistä entistä miellyttävämpi elämys. 

Toinen huolehtii yleisestä siisteydestä ja toinen lukee matkaajan matkustusasiakirjat ja muun muassa neuvoo käyttäjän oikealle portille, kertoo milloin kone lähtee ja millainen sää odottaa määränpäässä.

Alla olevalla videolla esiintyy Grillbot, joka siivoaa halukkaasti niin ritilät kuin parilatkin grillikyljyksen jäljiltä.

Winbot 950 liukuu hiljaa ja rauhallisesti ikkunaruudulla ja pesee sen puhtaaksi - ratkaisu sille, jonka ikkunat ovat korkealla ja hankalasti avattavia.

Ehkä sinua kiinnostaa...