Prego PM08

Prego PM08 - Viiden kympin älykello

Lähes jokaisella on älypuhelin, mutta älykellot ovat yleistyneet hitaammin. Yksi syy on ollut älykellojen varsin korkea hinta. Nyt hinta ei ole esteenä, sillä uuden älykellon saa jo tavallisen rannekellon hinnalla.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016 teksti Teemu Masalin. Kuvat: Teemu Masalin ja Tokmanni.

Suomalainen tavarataloketju on tuonut myyntiin uskomattomasti alle viisikymmentä euroa maksavan älykellon. Prego-tuotemerkillä myytävä laite näyttää tavalliselta rannekellolta, mutta se on kuitenkin ominaisuuksiltaan ihan oikea älykello.

Musta ja muovinen Prego ei herätä suurta huomiota. Hihna on harmillisesti kiinteä, mutta pehmeä muovihihna näyttää melko kestävältä. Kello vastaa kooltaan normaalia kelloa, mutta on hieman paksumpi. Kirkas värinäyttö on varsin iso ja hauskana oivalluksena siinä on valmiiksi älypuhelimissa suosittu suojakalvo paikallaan. Se on hyvä, sillä muovinen näyttö on arka naarmuuntumaan ilman suojakalvoa.

Yllättäen näinkin halvassa älykellossa on kosketusnäyttö. Näyttö käynnistetään ainoasta mekaanisesta painikkeesta, mutta sen jälkeen kelloa ohjataan kosketusnäytöltä. Napautus ja sormen pyyhkäisy toimivat hyvin. Näytön alareunassa on lisäksi kolme kosketuspainiketta Android-puhelimesta tuttuun tapaan.

Korkeusmittari ja ilmapuntari Ohjelmistoon kuuluvat laskin, kalenteri, sekuntikello, ajastin ja kuntoilijan iloksi askelmittari ja unimonitori. Erikoisuuksina kellossa on myös korkeusmittari ja barometri. Askelmittarin tarkkuus ei ole tosin samaa luokkaa kuin kalliimmissa älykelloissa, mutta se riittää varsinkin vähemmän liikkuvaa aktivoitumaan liikkeelle.

Älykelloa ohjataan kosketusnäytöllä, joka on varsin näppärää, mutta esimerkiksi laskimen käytössä on myös sorminäppäryys tarpeen.

Älykellona Prego on varsin vaatimaton, koska siihen ei voi asentaa lisää sovelluksia. Mutta kellolla voi toki ohjata älypuhelinta. Jos käytössä on muu kuin Android-puhelin, kellolla voi vain soittaa ja vastata puheluihin sekä ohjata puhelimen musiikkisoitinta. Kellon mikrofoni ja kaiutin riittävät puhelun soittamiseen ja kaiuttimessa riittää niin paljon tehoa, että sillä voidaan vaikkapa soittaa kaverille oman suosikin uusi single jos puhelin on laukussa piilossa.

Älykellossa hyödylliset ilmoitukset sen sijaan puuttuvat. Android-puhelinta varten tarjotaan asennettavaksi sovellusta, jolla saa ilmoitukset ja voi myös lukea viestejä ja etäohjata puhelimen kameraa. Käyttöohjeen qr-koodi tarjoaa ladattavaksi kiinankielistä sovellusta ja puhelimen asetuksissa on qr-koodina tarjolla myös toinen sovellus englanninkielinen MediaTek SmartDevice. Kummankin lataamiseen vaaditaan ensin qr-lukijasovelluksen lataamista ja toiminta testipuhelimessa oli epävarmaa. Valitettavasti tarjolla ole minkäänlaisia käyttöohjeita.

Vaihtoehto aktiivisuusrannekkeelle Älykellon heikkous on monesti huono akunkesto. Pregon akku kestää pelkässä valmiustilassa useammankin päivän, mutta varsinkin jos puhuu puheluita, akku tyhjenee nopeasti. Latausta varten kellon laidassa on muoviläpän alla piilossa usb-liitäntä, joten lataus onnistuu myös kellon ollessa ranteessa.

Perinteisenä kellona Prego on kätevä, koska kellotaulua voi vaihtaa ja kello värisee aina tasatunnein. Näyttö on tosin aina pimeänä ja se käynnistyy vain laidan painikkeesta painamalla, joten kellonajan katsominen on hankalaa, jos toinen käsi kantaa esimerkiksi kassia.

Jos pohtii askelmittarin tai unta mittaavan aktiivisuusrannekkeen ostoa, Pregon halpa älykello on hyvä vaihtoehto. Muihin älykelloihin verrattuna se on vaatimaton, mutta niin on myös hintalappukin.

Prego PM08 on Suomen todennäköisesti halvin älykello.

Prego PM08

+ Halpa hinta + Voi soittaa puheluita - Vaatimaton sovellusvalikoima - Hihnaa ei saa vaihdettua - Huonot käyttöohjeet

Hinta: 49,90 euroa

Ehkä sinua kiinnostaa...