iLOQ-key

Omavoimainen älylukkojärjestelmä

Ilman ulkoista virtalähdettä toimiva kotimainen Iloq-älylukkojärjestelmä saa tarvitsemansa energian avaimen työntöliikkeestä.

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Iloq on kotimainen innovaatio, jonka lukot ja avaimet perustuvat sähköiseen tunnistukseen mutta eivät vaadi toimiakseen ulkoista virtalähdettä.

”Lukitusjärjestelmämme on näin omavoimainen ja sen suojaus ei perustu totuttuun avaimen fyysiseen muotoon vaan älyyn lukoissa ja avaimissa. Kun Iloq-avain työnnetään lukkoon, kehittyy energiaa, jolloin digitaalinen osuus lukosta herää eloon ja varmentaa, onko kyseisellä avaimella oikeus avata lukko. Mikäli oikeudet ovat kunnossa, lukko avautuu avainta kääntämällä. Iloqin paristotonta älyavainta käytetään siis totuttuun tapaan, minkä ansiosta se on lapsellekin tuttua ja näin helppo käyttää”, kertoo Iloqin Suomen myyntijohtaja Tomi Karjalainen.

Älyjärjestelmän ansiosta ongelmatilanteista, kuten esimerkiksi avaimen katoamisesta toipuu helposti ja nopeasti. Elektronisessa järjestelmässä lukoille vain käydään kertomassa ohjelmointilaitteella (kuvassa yllä) tai uudella avaimella, mikä avain on hukassa, ja muut avaimet toimivat kuten ennenkin ilman lukkojen ja avainten vaihtamista.

Iloq Oy on lukitusalan teknologiamurrosta johtava suomalainen kasvuyritys. Iloq on kehittänyt maailman ainoan digitaalisen lukitusjärjestelmän, joka tuottaa tarvitsemansa energian avaimen työntöliikkeestä.

Ehkä sinua kiinnostaa...