Inspire1

Nelikopteri liikkuvalla kameralla

CES-messuilla kuhisi multikoptereita, joista kiinnostavin oli kauko-ohjattavalla 4K-kameralla varustettu DJI:n nelikopteri.

perjantai 9. tammikuuta 2015

Las Vegas: Maailman suurimpien kuluttajamessujen päätrendeihin kuuluvia nelikoptereita oli esillä runsaasti – aina pienistä leluista kookkaisiin koptereihin, joiden mukana nousee ilmaan ammattitason videokamera. Valmistajista varsinkin DJI tunnetaan laadukkaista ja innovatiivisista multikoptereistaan, ja yhtiö on tällä hetkellä alan ykkösnimi.

DJI:n uusin multikopteri on Inspire 1, jonka erikoisuutena on kääntyvän nivelen varassa liikkuva 4K-tarkkuuksinen videokamera. Kameralla saa 12 megapikselin stillkuvia ja videokuvaa voi suoratoistaa teräväpiirtotasoisena yli kilometrin etäisyydeltä. Lentoaikaakin luvataan parhaimmillaan reilu vartti.

Taittuvan rungon ansiosta kameralla voi panoroida 360 astetta. Yhdistämällä mobiililaitteen kopterin kauko-ohjaimeen live-kuvan saa ruudulle ja ruudun kautta voi myös ohjata kameraa. Ohjaamisen voi myös jakaa kahdelle kauko-ohjaimelle, jolloin toinen käyttäjä voi ohjata kopteria ja toinen kameraa.

Tavalliselle sunnuntaipilotille noin 3000 euron DJI Inspire 1 on kallis lelu, mutta ilmakuvauksen harrastajalle huippuominaisuuksilla varustettu Inspire kyllä antaa rahalle vastinetta.

Ehkä sinua kiinnostaa...