Tekniikan vuosi 2017

Loimme katsauksen tekniikoihin, joista kirjoitettiin vuonna 2017, ja joista varmasti kirjoitetaan lisää tulevana vuonna.

© Shutterstock

Nämä 3 tekniikkaa leimasivat vuotta 2017

KotiMikro on kuluneena vuonna esitellyt monia erilaisia teknisiä keksintöjä ja ilmiöitä. Mitkä niistä nousevat esiin vuoden 2017 kohokohtina? Löysimme kolme, joista uskomme kuulevamme lisää vuonna 2018.

maanantai 25. joulukuuta 2017 teksti P. Jensen

 

KotiMikrossa kirjoitettiin vuonna 2017 erilaisista tekniikoista, ratkaisuista, tuotteista ja ilmiöistä tietotekniikan alalla, joka käytännössä kattaa jo kaiken mahdollisen, mihin ihminen koskee.

Onkin kiinnostavaa selvittää, mitkä teknisistä toteutuksista jäivät päällimmäisinä mieleen kuluneesta vuodesta?

Meidän veikkauksemme ovat seuraavat kolme, joista tullaan jatkossa vielä kuulemaan lisää.

1. Tekoäly

Tekoäly ja siihen kuuluvat muodot, kuten koneoppiminen, olivat usein esillä.

Mobiililaitevalmistajista Huawei kohautti esittelelmällä huippupuhelimensa, jossa hurisee yhtiön ensimmäinen tekoälyä hyödyntävä suoritin. Se haastaa muun muassa Applen lippulaivapuhelimen suorittimen.

Palvelupuolella Googlen kuten monien muiden isojen toimijoiden tavoin myös Microsoft lisää tekoälyä palveluihinsa.

Tekoäly näkyy käyttäjälle laiteiden ja palveluiden entistä tehokkaampana ja sujuvampana toimivuutena sekä uusina, tekoälytoimintoja hyödyntävinä oppivina sovelluksina.

2. Kasvojentunnistus

Toinen vuoden 2017 selkeä teema oli kasvojentunnistus. Keskustelun keskiöön se nousi, kun Apple esitteli iPhone Xn ja sen Face ID-tekniikan.

Huawei on jo ilmoittanut panevansa Applea paremmaksi uudella kasvojentunnustustekniikallaan, ja uusia tunnistusratkaisuja nähtäneen muiltakin valmistajilta vuoden 2018 aikana.

3. Reunaton näyttö

Vuoden 2017 varsinainen puhelintrendi tuntui olevan näytön ulottaminen reunasta reunaan, jolloin näyttö on käytännössä reunaton, kuten esimerkiksi Samsungin tai Applen huippupuhelimissa.

Reunattomuus tuo tyylikkyyttä sekä myös käytettävyyttä isomman näyttöalan myötä. Toistaiseksi ratkaisu kuitenkin tarkoittaa useimmiten sitä, että sormenjälkilukija on laitteen takana.

Sormenjälkilukija on mahdollista rakentaa myös näytön lasin alle. Ratkaisu on nähty esimerkiksi Xiaomin puhelimessa, ja Vivolta on Forbesin mukaan tulossa vuoden 2018 puolella puhelin, jossa sormenjälkilukija on yhdysrakenteisena näytössä.

Seuraamalla KotiMikron uutisia lehdessä ja verkossa pysyt teknologiatrendien aallonharjalla myös ensi vuonna.

Tartu tarjoukseen, johon sisältyy 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikäs varavirtalähde yhteishintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...